Dette er vårens mest populære storbyer

amsterdam

Mange ønsker å tyvstarte cafésesongen og nyte våren med en reise til en spennende storby. Klassiske byer som Amsterdam, Paris og London ligger på topp som de mest populære storbyene også denne våren, men fotballbyen Manchester blander seg inn i det gode selskap. Det viser fersk statistikk fra Ticket Feriereiser.

Tro det eller ei; våren er på vei og nå begynner snart vårfølelsene å spire. Europa er full av byer med koselige uteserveringer der du kan nyte den varmende vårsolen betydelig tidligere enn hos oss her i nord. Hver by har sin unike karakter og mulighetene er mange.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

– Det å ta en weekendreise på våren er for mange en god måte å lade batteriene på etter en lang og mørk vinter. Det er fortsatt de tradisjonelle byene i Europa som dominerer topplisten selv om det er litt rokkeringer på rekkefølgen, men vårens raketter er New York og Reykjavik, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

Amsterdam er favorittstorbyen også denne våren. Direktefly fra flere steder i Norge, kort reisevei, lave billettpriser og at byen anses som forholdsvis trygg gjør Amsterdam til et yndet reisemål. Manchester opplever fortsatt en Solskjær-effekt og bestillingene øker med 3 prosent. Dermed kaprer byen 3. plassen på listen. Reykjavik vokser kraftig denne våren og klatrer fra 13. til 5. plass med en økning på 48 prosent mot våren 2018.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

– Reykjavik er en hyggelig og relativt liten by hvor du enkelt kan gå rundt og utforske byen. Reykjavik er kjent for et livlig uteliv og er et godt utgangspunkt for å oppleve Islands fantastiske natur, sier Wolff Andresen.

Utenfor topplisten er det Tokyo og Moskva som virkelig skyter fart, med økninger på hhv 200 og 100 prosent, riktignok fra forholdsvis lave tall fjor.

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre


10 på topp – vårens mest populære storbyer

1. Amsterdam (1)
2. Paris (2)
3. Manchester (5)
4. London (3)
5. Reykjavik (13)
6. Lisboa (4)
7. New York (12)
8. Istanbul (9)
9. Roma (8)
10. Barcelona (7)

Kilde: Ticket Feriereiser, avreise mars – mai 2019, bestilt til og med 5.3.19. Tallene i () viser fjorårets plassering

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.