86 druknet i fjor – 11 i Nordland

lofoten

I 2019 omkom 86 personer av drukning i Norge, 73 menn og 13 kvinner. Fire barn druknet i badeulykker, og Rogaland er fylket med flest antall druknede. 11 druknet i Nordland i 2019.

– Til tross for en nedgang fra året før, drukningstallene er fremdeles altfor høye, noe som bør tas på alvor av myndigheter og samfunnet for øvrig. Norske skolebarn har dårligere svømmeferdigheter enn i våre naboland. Derfor bør vi satse mer på å lære alle å svømme, og ikke minst sørge for å ha vann i bassengene. Vi trenger et nasjonalt krafttak for å få ned drukningstallene, sier Monica Rimestad, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Flest voksne menn
Drukningsstatistikken fra Redningsselskapet for 2019 viser at godt voksne menn er overrepresentert. Over halvparten er menn over 40 år. De fleste som drukner har enten falt i sjøen fra land eller fritidsbåt.

– Vi har en nullvisjon mot trafikkulykker, der det brukes store ressurser og hvor resultatet er at antall drepte på veiene har gått drastisk ned. Tilsvarende ønsker vi at myndigheter og andre aktører går i bresjen for en nullvisjon mot drukning, en nasjonal dugnad som kan bidra til å få ned drukningstallene, sier hun.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Det var ingen som druknet på Svalbard eller i Oppland fylke i fjor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.