Viaplay starter innspillingen av ny serie om Amerikas mest beryktede cowboy – «Billy the Kid»

ørken usa

I sommer starter innspillingen av Viaplays nye originalserie «Billy the Kid», om en av Amerikas kanskje mest beryktede kjeltringer. Serien er skrevet og produsert av Michael Hirst (Elizabeth, The Tudors, Vikings) og har planlagt premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay i 2022. Innspillingene finner sted i Calgary AC og totalt skal det lages åtte episoder.

Viaplays nye serie «Billy the Kid» er et episk og romantisk eventyr basert på fortellingen om den beryktede Billy the Kid (også kjent som William H. Bonney). Den irskættede gutten vokste opp i en lovløs og voldsom verden, men var til forskjell fra mange revolverbærende menn en snill og respektfull ung mann – som også kunne lese og regne.

Les også:  Ane Brun Grammis-nominert for albumet «Nærmere»

– Billy the Kid har vært en helt for meg siden barndommen. Jeg vokste opp i nordre England, men det hadde ikke noe å si. Billy var en spesiell type lovløs. Han var så ung, og likte ikke å ta liv eller rane for det materialistiske. Han var en lovløs i store deler av livet sitt, men han ønsket aldri å være det. Han var født inn i en fattig, irsk familie og ville bli en vanlig amerikaner, men fikk aldri muligheten, forteller Michael Hirst, manusforfatter og produsent for serien.

Les også:  Nytt sofa-konsept fra Samsung og designbyrå

Historien om Billy the Kid er et utrolig drama om en karismatisk cowboy, men også veldig mye mer. Det er historien om immigranten Billy og skapelsen av et nytt Amerika, langt vekk fra det lovløse, voldsomme kaos i Midvesten.

– I denne storslagne historien og serien vil seerne få et innblikk i Billy the Kids liv og hans opplevelser fra slummen av New York til New Mexico og Ville Vesten. Vi får et innblikk i hans liv, motiver, ambisjoner og drømmer på en måte vi ikke har fått før. Serien er skapt av et topplag som holder et veldig høyt kreativt nivå, og vi er veldig stolte over å være en del av denne flotte produksjonen, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Les også:  Ny bok fra Museumsforlaget: Kunstsentrenes vekselstrøm

Viaplays originalserie Billy the Kid produseres av Michael Hirst, Otto Bathurst, Toby Leslie og Donald De Line for De Line Pictures og Justin Falvey og Darryl Frank for Amblin Television. Serien er en samproduksjon mellom EPIX Studios og MGM International Television Productions, i samarbeid med Nordic Entertainment Group. Totalt slippes åtte episoder i 2022.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.