Pårørende innen Psykisk helses logo går i svart på pårørendedagen 22. september

lpp

LPP – Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helses logo går i svart på pårørendedagen i frivillighetens år, opplyser Anna Cecilie Jentoft, landstyremedlem i LPP.

– Vi er lei av at vår rolle som pårørende blir behandlet som en del av frivillighetsarbeidet i Norge, sier Anna Cecilie Jentoft.

– Pårørende er vi fordi noen vi er glade i har blitt syk. Ingen velger å ta på seg de ekstra pårørende-oppgavene fordi vi ser på det som frivillig arbeid, men fordi vi må, legger Jentoft til.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

– Pårørende er ikke sparebøssen til samfunnet. Vi, de pårørende til mennesker som lider av psykisk sykdom, krever at vår innsats gir rett til pleiepenger, sykepenger og pensjonspoeng og avlastning. Belastningen til mange av oss er så stor at det går utover egen familie, helse, livskvalitet og sist, men ikke minst, deltakelse i samfunnet og i demokratiet. Vår rolle som pårørende blir dessverre ikke verdsatt av samfunnet og systemet. Dette må snus. Vi fortjener mer enn ros i festtaler.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Jentoft avslutter med at behovet for innsatsen de pårørende gjør ikke minker, men øker i takt med nedbyggingen av det psykiske helsetilbudet i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.