Talkmore ber deg legge bort mobilen oftere

mobil jente

Mobiltelefonen er et fantastisk verktøy som gir oss mange muligheter i hverdagen, men noen ganger bør vi likevel legge den fra oss. Mobilen gjør det lett å miste konsentrasjonen og kan i visse situasjoner også utgjøre en fare, for liv eller gode relasjoner.

For å imøtekomme disse utfordringene inngår Talkmore nå et samarbeid med HOLD – en app som hjelper deg å legge vekk mobilen og fokusere på de viktige tingene.

– Den grunnleggende årsaken til å eie en mobiltelefon er å opprettholde kontakten med andre mennesker. Vi i Talkmore er lidenskapelig opptatt av mobiltelefoni, det er tross alt det vi lever av. Likevel innser vi at det er en tosidighet rundt mobilbruk, både når det gjelder det sosiale, sikkerhet, og effektivitet – og denne tosidigheten vil vi være med på å sette lys på, sier John Sebastian Schmidt Slørdahl, administrerende direktør i Talkmore.

Det er ingen tvil om at mobilen er en fantastisk teknologi som forbedrer hverdagen til de aller fleste. Samtidig er det viktig at man bruker mobilen på riktig måte, og til rett tid – og at man evner å legge den fra seg i situasjoner hvor det ikke passer. 

I forhold til sikkerhet er mobilen veldig god å ha for å kunne tilkalle hjelp dersom en behøver det, men på den andre siden utgjør mobilbruk en stor fare i for eksempel trafikale situasjoner, både som bilist og fotgjenger. En undersøkelse gjort av Respons Analyse for VG i 2018 viser at hele 19 % av befolkningen bruker mobilen mens de kjører bil. Fotgjengere er heller ikke noe bedre, det har oppstått mange farlige situasjoner på grunn av folk som er mer opptatt av å se på mobilskjermen enn å følge med på omgivelsene og det som skjer rundt seg. 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– For det sosiale er mobilen på mange måter helt unik, den hjelper oss å holde kontakten med dem vi bryr oss om, uavhengig av om de bor langt borte eller i samme nabolag. Når vi spiser middag sammen, treffes for en kaffe, eller går tur sammen, vil likevel de fleste være enig i at mobilen bør legges til side, slik at vi kan vie oppmerksomheten vår til hverandre. Det er derfor vi har tatt eierskap til aktiviteten «Socialise» i HOLD-appen, sier Slørdahl.

Studien fra Respons Analyse viser også at halvparten av oss føler oss avhengige av mobilen, og skulle ønske at vi greide å legge den mer fra oss – spesielt i situasjoner hvor vi omgås andre. Mobiltelefonen er heller ikke et ukjent tema i parterapirommet, ofte fordi den ene eller begge av partene ikke føler seg “sett”, fordi mobilen blir en kilde til distanse og frustrasjon. Studien viser at 60 % av oss bruker mobilen i sengen.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– I Talkmore er vi opptatt av relasjonen og kommunikasjonen mellom mennesker, og vi ønsker å inspirere til å styrke disse. For å oppfordre kundene våre til å legge bort mobilen litt oftere, og delta i den analoge verden, vil vi derfor belønne dem for å redusere mobilbruken gjennom dette samarbeidet med HOLD, sier Slørdahl.

HOLD ble startet i 2016 av studenter som så hvor vanskelig det var å holde fokus på studiene med stadige avbrytelser fra aktivitet på mobilen. Dette inspirerte dem til å starte appen HOLD. På de tre årene siden lanseringen av appen har 300.000 brukere satt mobilen på «hold» i 25 millioner timer, og så langt i år er det lagt inn 15 millioner timer mobilpause i appen. Interessen for å koble av er med andre ord stor.

– Det er fort gjort å miste konsentrasjonen, og ofte kan sosiale medier som Instagram, Snapchat og YouTube friste for mye. Overdreven mobilbruk rammer de fleste og det vil vi gjøre noe med, sier Maths Mathisen, gründer og daglig leder i HOLD. 

Han fortsetter:

– Studier viser at når man stadig blir avbrutt fra det man fokuserer på så er man bare 62 % produktiv, og det tar hele 23 minutter å finne tilbake til fokus igjen. Det er mye tid som går bort i løpet av en dag. Ved å begrense mobilbruken øker man både produktiviteten og forsterker sin mentale helse.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

Når du benytter HOLD kan du velge hvilke aktiviteter du ønsker å prioritere fremfor mobilen, som for eksempel å studere, jobbe, trene, eller sosialisere. Dersom du tar lang nok pause, får du poeng som kan utveksles i varer og goder.

– En 20 minutters pause gir 10 poeng, og tar du pause sammen med andre får du 15 poeng. Poengene du samler inn kan du bruke på belønninger i form av produkter, tilbud eller konkurranser. I tillegg til Talkmore, finner du også kjente merkevarer som Coca-Cola, Peppes Pizza, Statens Vegvesen og Norsk Tipping i appen HOLD, sier Mathisen. 

At en mobiloperatør oppfordrer deg til å legge fra deg mobilen oftere er ikke nødvendigvis det man hadde forventet seg. Til det sier Slørdahl: 

– Som mobiloperatør ønsker vi å ta vårt ansvar på alvor, og nå vil vi gjøre det lettere å ta en liten mobilpause slik at man kan fokusere på de viktige tingene. La oss snakke mer sammen – både ansikt til ansikt, og via mobilen – også om hvordan vi får mest mulig positivt ut av det fantastiske verktøyet som mobilen er.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.