Senker prisen på hurtigbåt i Nordland

nfk

Fylkesrådet vil kutte i billettprisen på hurtigbåt i Nordland. Prisen for passasjerene blir 25 prosent lavere dersom fylkestinget stiller seg bak forslaget som omfatter alle de 21 fylkeskommunale hurtigbåtrutene i Nordland.  

– Vi ser at prisene stiger på svært mange områder i samfunnet, og at mange nordlendinger får det trangere. Nå har vi sjans til å gjøre økonomien litt bedre og livet litt enklere på denne måten. Det er en av grunnene til at vi prioriterer dette kuttet nå, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Hun tror kuttet i priser vil gjøre det billigere å delta i alt fra idrett og andre aktiviteter, til å senke kostnaden på jobbpendling. Hun lover også dette skal skje så snart det praktisk lar seg gjøre.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Målet er at priskuttet er i havn allerede fra 1. juli, dersom fylkestinget stiller seg bak forslaget og det er tilstrekkelig tid til å gjennomføre endringen i systemene våre.

Om prisene går ned allerede i sommer, så kan det også være et positivt bidrag til reiselivet, påpeker hun.  

– Ja, det blir lettere å velge hurtigbåt når prisene går ned, både for lokale og for besøkende til Nordland. Når vi nå ønsker å senke prisene på alle disse strekningene langs Nordlandskysten, så håper vi at det også kommer turistnæringen til gode på de stedene der hurtigbåtene går, sier hun. Nordland fylkeskommune driver 12 ruter på Helgeland, 4 ruter i nordre Nordland og 3 strekninger i midtre Nordland, i tillegg til de to nordlandsekspressene som kjører mellom Svolvær og Bodø og mellom Sandnessjøen og Bodø.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Om fylkesrådets mål om flere reisende slår til, så tror nestleder i fylkesrådet, Svein Øien Eggesvik, at det på sikt kan gi en positiv effekt både på miljøet og rutetilbudet i Nordland.

– Alle disse 21 båtrutene blir nå billigere, så dette er en satsing som vi håper vil gi flere som reiser kollektivt. Så henger alt sammen – desto flere som reiser, desto bedre for miljøet og desto flere rutetilbud har vi mulighet til å opprette dersom passasjergrunnlaget blir godt nok.

Prislappen på billigere hurtigbåt kommer på vel 14 millioner kroner, og nestlederen mener det er verd hver en krone.

Les også:  Nye tall: Dette frykter nordlendinger på ferie

– Vi skal bidra til at flere reiser kollektivt og velger miljøvennlige alternativ. Vi skal også legge til rette for at det er mulig å bo, jobbe og leve over hele Nordland. Med slike tiltak blir det enklere å gjennomføre, sier Eggesvik. Fylkesrådet jobber nå aktivt opp mot både Stortinget og regjeringen for at prisene på hurtigbåt skal senkes enda mer. Klarer vi å få med staten på dette spleiselaget vil det bety at vi vil ha mer penger til å drifte skoler, vedlikeholde fylkeveger og gi ende bedre tannhelsetilbud til befolkningen i Nordland, avslutter Eggesvik. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.