avtale enighet

Flere nord-norske bedrifter skal ansette i tredje kvartal

Til tross for usikkerhet i markedet er det fortsatt rekordhøy etterspørsel etter arbeidskraft i norsk næringsliv. For tredje kvartal skal flere nord-norske bedrifter ansette, sammenlignet med andre kvartal. Det viser ManpowerGroups ferske arbeidsmarkedsundersøkelse.... Les mer »
team arbeidsplass

Fire av ti bedrifter skal ansette i tredje kvartal

Til tross for usikkerhet og høyere renter er optimismen i norsk næringsliv fortsatt rekordhøy. Det viser ManpowerGroups siste arbeidsundersøkelse for tredje kvartal. – Flere og flere bedrifter finner ikke den kompetansen de... Les mer »
nav bodø

Arbeidsmarkedsbarometeret: Positive bemanningsutsikter i nord

Nordnorske arbeidsgivere er de mest optimistiske i landet, ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for første kvartal 2023. Fire av ti bedrifter har planer om å ansette. Ifølge Trygve Solem, adm. direktør i IT-konsulentselskapet Experis,... Les mer »
strikking

Krisetall: Kjøpefesten over i varehandelen

Bemanningsutsiktene faller kraftig i bransjen for forbrukervarer og -tjenester i den nyeste arbeidsmarkedsundersøkelsen fra ManpowerGroup. Etter å ha økt gjennom pandemien, ser det nå ut til at optimismen har snudd. Ifølge Børge... Les mer »
olje gass

Frykter masseoppsigelser i olje og gass

Ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer skal olje- og gassindustrien nedbemanne i fjerde kvartal. Bjørn Christian Bjørnsen i Experis mener det mangler en plan for å ta vare på kompetanse. Koronakrisen trigget tidenes ras i... Les mer »
kontor internett

Få jobb under krisen med en CV som skiller seg ut

Under koronakrisen er det viktigere enn noen gang å ha en gjennomtenkt og skreddersydd CV, mener Solveig Finboe i Manpower. Her er hennes beste råd. Norge har for tiden den høyeste arbeidsledigheten... Les mer »
playstation

Dataspill gir nyttig læring: – De positive egenskapene er mange

På Arna Videregående avkrefter de myten om at dataspilling og skole ikke passer sammen. De har satt positive spillerfaringer i system. Dataspill er Norges mest populære hobby, men ikke alle har fått... Les mer »
forex aksjer fond

Manpower: – Her kommer jobbene!

ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer som ble offentliggjort 17. september er det mest optimistiske på åtte år. Det er i finanssektoren, offentlig sektor og i industrien at flest ser etter folk.  – Dette er ikke... Les mer »
manpower

Manpower: – Størst jobboptimisme i industrien

Norske arbeidsgivere er mer optimistiske enn på lenge. ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer viser at det er i industrien at optimismen og planene om nye ansettelser er størst.  – Bemanningsutsiktene i Norge er de sterkeste... Les mer »
cv mal

Norges nye ledertalenter får være toppledere for en dag

Fremtidens arbeidsplasser skal utvikles av neste generasjons ledere, og 19. september får unge ledertalenter fra hele landet en smakebit på hverdagen som toppleder.  «Leder for en dag» er et årlig initiativ og... Les mer »