Nye tall: Bodø fikk 134 nye foretak i fjerde kvartal

bodø havn

I fjorårets siste kvartal ble det etablert 134 foretak i Bodø kommune. Dette er 26 foretak færre enn det som ble registrert i samme periode i fjor.

Tall fra SSB viser også at det fjerde kvartal ble åpnet konkurs i 10 foretak i Bodø. Dette er like mange som i samme periode i fjor.

– Alt tyder på at vi nå er tilbake til “normalen” på landsbasis, etter at antall nyetableringer fikk et solid oppsving og konkursene ble færre under pandemien. Gjennom høsten har nyhetsbildet fortsatt å være preget av rentehevinger, strømpriser og en generell prisvekst, i tillegg til mye uro globalt. Det gjør nok enkelte noe mer avventende til å starte ny bedrift. Samtidig ser vi at mange tør å satse likevel. Det er hyggelig, sier Hege Oustad, daglig leder i Tripletex, et av landets mest brukte økonomisystemer.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Statistikken er hentet fra Statistisk sentralbyrå, og baserer seg på antall nyetablerte foretak i fjerde kvartal 2022, samt åpnede konkurser i samme periode. Tripletex har sammenstilt og analysert tallene, og sammenlignet dataene med statistikk om egne kunder.

Tripletex leverer regnskapsprogramvare til 85 000 norske foretak, og har i underkant av 20 % markedsandel blant selskap som betaler ut lønn til ansatte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.