Redningsselskapet: Tre personer druknet i januar

redningsselskapet

Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk omkom totalt tre mennesker – to menn og én kvinne – som følge av drukning i januar i år. Ikke siden 2015 har antall drukningsrelaterte dødsfall lavere i årets første måned.

To av drukningsdødsfallene i januar skjedde i Viken fylke, der en 39 år gammel mann ble funnet død i en isråk i vannet Setten på Setskog og en livløs kvinne ble hentet opp fra Glomma ved Årnes på Romerike. Det tredje drukningsdødsfallet i januar skjedde i Agder fylke, der en 35 år gammel mann ble funnet død i sjøen av forbipasserende ved Tromøysund utenfor Arendal.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Kaldvannsjokk
Til tross for at det har vært dager med vår i luften flere steder i vannet er det viktig å minne om at det fortsatt er vinter i vannet.  Skulle du falle ut i kaldt vann vil kroppen din få kuldesjokk. 

— Du vil da oppleve at pusten din blir raskere og at du ikke klarer og kontrollerer den. Noe som kan være farlige og øker muligheten for at du puster vann inn i lungene. Kuldesjokk er en av de vanligste enkeltårsakene til at folk drukner, sier Tanja Krangnes, leder for fagområdet drukning i Redningsselskapet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.