MUSIKK: Delish ute med låta «Thought / Dream»

sheep

«Thought / Dream» er egentlig to kombinerte deler av det fulstendige verket som utgjør debut-EPen «The Dip». Der «Talk» trollbandt oss med myke, vakre og flytende lydlandskaper så viser «Thought / Dream» en annen side av den kommende utgivelsen.

En suggererende beat ligger under briljant sammensatte smådetaljer som får låten til gnistre med Natali Abrahamsen Garners myke pratende stemme på toppen. Garners stemme innehar en unik kraft som får oss til på lytte, også når melodiene er fraværende og ordene er ytret med en ektefølt ro før hun også kommer sirklende inn som et messende énpersonskor som fører låten inn i en fortryllende avslutning med et orgellydbilde malt av Johan Lindvall.

Les også:  Bjella slipper albumet "Nysetmåne"

«Thought / Dream» viser mer av trioens artistiske visjon og teft for popmelodier gjort lett tilgjengelige for et bredt publikum – selv på sitt mest eksperimentelle. En kvalitet som bør verdsettes.

Delish er like mye et kunstprosjekt som det er en alternativ pop-trio. Med et fokus på mye mer enn det rent musikalske jobber de også i svært stor grad med det visuelle – noe som har ført til at bandets fremførelser bikker mot performance og teater.

Les også:  Ny podkast på NRK: «Meininga med livet» med Live og Ronny

Likevel står musikken 100% støtt på egne bein. Etter at den daværende duoen slapp singelen «Eden» (Earthly Habit) i 2018, ble Garner og makker Johan Lindvall booket til by:Larm i 2019. I tiden etter dette ble besetningen utvidet med multi-instrumentalisten Magnus Skavhaug Nergaard under arbeidet med den kommende utgivelsen.

Samlet sett har trioen en imponerende CV fra den norske alternative og eksperimentelle musikkscenen – inkludert deltakelse på det nye kiritkerroste albumet til Jenny Hval, samarbeid med Susanna Wallumrød’s The Brotherhood of Our Lady, Andreas Røysum Ensemble, Johan Lindvalls egen trio, for å nevne noen ytterst få eksempler.

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.