Vinnerne av årets tre Havplastpriser er kåret!

finn.no

Siden 29. april har over 5 000 femteklassinger ryddet strender over hele Norge fri for plast og søppel. Oppdrag Havplast er et samarbeid mellom FINN.no og Miljøagentene, som nå belønner den iherdige innsatsen ved å dele ut Havplastprisen for ekstraordinær innsats, beste FINN-annonse og beste kunst.

– Innsatsen til elevene i år har vært helt fantastisk! Elevene har finkjemmet kriker og kroker langs strender, elveleier og ferskvann for å gi dyrelivet og naturen en ekstra sjanse til å blomstre, forteller en engasjert prosjektleder i Miljøagentene, Julie Vestgren Pettersen.

Vinnerne av de tre prisene vil hver motta 10 000 kroner til klassekassen.

Havplastprisen for ekstraordinær innsats
Prisen går til Gamleveien skole i Egersund kommune for en innsats utenom det vanlige. Klassen ryddet ikke bare en, men mange ganger – og de har ført en ryddedagbok der de har beskrevet prosessen de har vært igjennom. I tillegg er det en klasse på syv elever som har fylt 20 sekker med søppel.

Havplastprisen for beste kunst
Prisen går til Eide skole i Grimstad kommune for sin kreative kunstidé: en havfrue som har en lang historie. Havfruen, Diella, våkner en dag til plast som daler ned over henne og blir veldig lei seg. Femteklassingene har lagt ned en kjempe flott innsats i å lage havfruen av søppelet som de fant ute.

Havplastprisen for beste FINN-annonse
Prisen går til Lillemoen skole i Elverum kommune. Her har de ikke bare lastet opp bilder og tekst på FINN.no, de har laget en rap og musikkvideo. I tillegg har de funnet opp en ny lek; «Game of Trash», så her er det ingen mangel på kreativitet og engasjement

Heroisk innsats av alle
Hver klasse har mottatt 20 spesiallagde sekker fra FINN.no og for hver fylte sekk kan de tjene 100 kroner. Dette betyr at klassen kan tjene inntil 2 000 kroner til klassekassen basert på innsatsen alene.

– I våre øyne er alle vinnere! Vi synes det er ekstra gøy å belønne den fantastiske innsatsen ved å dele ut de tre Havplastprisene, men det er også viktig at vi ikke glemmer alle de som kommer på en god andreplass, for her har alle gjort en heltemodig innsats for miljøet, sier en stolt Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonssjef i FINN.no.

Selv om vinnerne av Havplastprisen er kåret er det fortsatt mulig å få betalt for annonsen som blir lagt ut på FINN.no frem til 1. september 2019. 

Please follow and like us:
Pin Share
Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.