Jobber sammen for å løse dekkbransjens bærekraftutfordringer

bildekk

Dekkprodusenten Continental har ambisiøse bærekraftmål, men vet også at noen utfordringer kun kan løses i fellesskap. Derfor går Continental nå inn i styret i fellesprosjektet Tyre Industry Project, hvor dekkindustrien jobber for å løse sine ulike bærekraftutfordringer.

Tyre Industry Project (TIP) er et globalt initiativ fra verdens ledende dekkprodusenter sammen med World Business Council for Sustainable Development. Med andre ord er TIP dekkindustriens viktigste globale forum for bærekraftspørsmål, og nå tar Continental en ledende rolle i TIP. 

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Vi har ambisiøse bærekraftmål, men vet at det er noen utfordringer som må løses i fellesskap, sier Christian Kötz fra Continental AG. 

TIP jobber med alt fra innkjøp av råvarer, til produksjon, bruk og hva man gjør med dekkene når de er utslitt. TIP samler de ti ledende dekkprodusentene i verden, og Continental sitter nå i styret sammen med Bridgestone, Goodyear og Michelin. 

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

– TIP ble grunnlagt tilbake i 2005 for å levere vitenskapelig forskning rundt for eksempel veislitasjepartikler og andre miljøutfordringer som industrien står ovenfor. Vi forsker hele tiden videre på dette. Continental har et mål om at våre dekk skal være laget av utelukkende bærekraftige materialer innen 2050. I tillegg forsker vi videre på hvordan vi kan minimere problemene med mikroplast og svevestøv, sier produktsjef i Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.