Tryg: Over 80 uværsskader i nord

lofoten

Tryg Forsikring har per tirsdag klokken 13 registrert over 80 skader i Nord-Norge i forbindelse med uværet de siste dagene. De forventer flere skader når ekstremværet «Ingunn» treffer land onsdag.

– I nord er det mest takskader etter at kraftige vindkast har tatt hele eller deler av taket, og røsket det opp. Det har vært utrolige krefter i sving. Vi har også skader på gjerder, terrasser, uthus og garasjer i tillegg til 13 bilskader, bobilskader og en båtskade, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Forsikringsselskapet har registrert skader fra Rana til Nordkapp, og flest i Narvik, Hammerfest, Tjeldsund, Andøy og Vestvågøy. Et nytt uvær er nå meldt, og det er sendt ut rødt farevarsel for ekstremværet «Ingunn» som treffer deler av Nordland og kysten sørover til Nordfjord i morgen.

– Det tegner til rekordmange uværsskader for januar, og med uvær og ekstremvær de nærmeste dagene forventer vi et høyt skadetall når dette er over. Det er i tillegg varslet gult farenivå for deler av Østlandet og Vestlandet onsdag og torsdag med kraftige vindkast, så alt tyder på nok en uke med hundrevis av skader. Folk bør sikre alt av løse gjenstander som kan bli tatt av vinden, og holde seg innendørs mens uværet står på, sier han.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

For Nord-Norge er det meldt snøbyger og frost fremover, og Tryg minner om at der det er utette tak er det stor fare for at nedbør kan trenge inn. De oppfordrer folk til å sikre tak, plate igjen knuste vinduer, eller legge presenninger over åpninger og feste de godt for å unngå at nedbør kan komme inn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.