Verdens raskeste bil

jaguar bil

Jaguar XE SV Project 8, utviklet av Special Vehicle Operations (SVO), er nå verdens raskeste 4-dørs bil etter ny rekord på Nürburgring Nordschleife.

Den utrolige rekordtiden på 7 minutter og 21,2 sekunder er nesten 11 sekunder raskere enn den nest raskeste sedanen på denne legendariske 20,7 km lange tyske racerbanen, og gjør at Project 8 med 600 hk under panseret også er raskere enn noen av verdens raskeste 2-dørs coupeer og superbiler.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Oppgaven til design- og ingeniørteamet hos SVO var å skape historiens mest banefokuserte, raskeste og smidigste Jaguar som også kan kjøres på vanlig vei. Resultatet er at kun taket og framdørene på Project 8 er uendret fra XE-modellen, mens 75 % av den mekaniske maskinvaren er ny. Denne enestående rekorden på Nürburgring Nordschleife er en bekreftelse på at disse omfattende endringene er en suksess, sier sjefen i SVO Mark Stanton.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Den mest ekstreme Jaguaren noensinne som også kan kjøres på vei er designet, utviklet og montert for hånd av SVO, akselererer fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder og har en toppfart på 321 km/t.

Det vil kun produseres 300 enheter for globalt salg med en pris fra £149 995 i Storbritannia.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.