Petter fra Bodø markerte Uniform på jobben-dagen

Foto: Forsvaret

Heimevernsoldater over hele landet markerte Uniform på jobben-dagen 6. desember. En av de var Petter Olsen Bertheussen (37) som jobber i Bodø kommune. – Denne dagen er en veldig viktig markering, sier han.

Petter Olsen Bertheussen tilhører Hundholmen HV-område, men jobber til daglig som prosjektleder for grønn luftfart i Bodø kommune. Han hadde ingen betenkeligheter med å bære uniform på jobben. 

– Jeg er stolt over å være HV-soldat og synes det er viktig for folk å se at finnes folk i grønt rundt omkring. Folk er jo ikke vant til det, men da bidrar vi med å normalisere at Heimevernet har soldater i alle yrkesgrupper, forteller han.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Hensikten for Heimevernet med dagen er å skape stolthet og anerkjennelse for den innsatsen heimevernssoldaten legger ned, og å vise hvor viktig HV er for den lokale beredskapen i alle landets kommuner.

Når man forstår bakgrunnen for dette så syntes jeg at det er veldig givende å være en del av den norske beredskapen. Hvert eneste år bytter nemlig vi HV-soldater ut noen av våre hverdager, for at resten av Norge skal være trygg i sin, smiler Bertheussen.

Imponert over deltagelsen
Distriktssjef Finn Ola Helleberg er imponert over deltagelsen blant soldatene i HV-14

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

 – Deltagelsen er et tydelig signal på soldatene mine er stolte over det å tjenestegjøre i Heimevernet. Samtidig er dette med på å snu det bildet mange har om at Heimevernet bare består av slitne 40-åringer som hater å være på årlig repetisjonsøvelse. Det at så mange soldater ikler seg uniformen i sine sivile jobber synligjør at vi er overalt i hele vårt ansvarsområde, sier Helleberg.

Økt interesse
– Vi gjør dette fordi vi ønsker å synliggjøre for Norge hva Heimevernet er, og hvilke personer som utgjør Heimevernet. Hensikten med Uniform på jobben-dagen er å skape stolthet og anerkjennelse for den innsatsen heimevernssoldaten legger ned, og vise hvor viktig HV er for den lokale beredskapen i alle landets kommuner. Vi håper en slik dag vil skape interesse og entusiasme for HV, sier generalmajor Elisabeth Michelsen, som er sjef for HV. 

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Heimevernet er en avgjørende ressurs for nasjonal beredskap, og kan raskt være på plass der det trengs, når det trengs. Litt ekstra spesielt er det i år med tanke på dagens sikkerhetspolitiske situasjon, og det viktigere enn noen gang å synliggjøre Heimevernet som en landsdekkende militær avdeling.

Foto: Forsvaret

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.