Ny storm på vei i nord: Skader for 100 millioner kroner sist gang

Foto: Torstein Rasmussen

Sjekk fortøyninger på båter og bind fast løse gjenstander før stormen slår til igjen. Sist gang ble det erstatninger for over 100 millioner kroner, viser beregning.

– Gjensidige alene har registrert stormskader for nærmere 25 millioner kroner etter forrige uvær. Det tilsier i størrelsesorden 100 millioner kroner for alle forsikringsselskaper, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

Selskapet hjelper nå rundt 200 kunder etter siste stormens herjinger. De aller fleste skader ble registrert i Nordland, men også en del i Troms. I tillegg kommer noen få skader på biler, campingvogner, båter etc. Hardest rammet var Bodø med 50 av de rundt 200 skadene.

Les også:  Varsler kontroll av vinterfiske i Nordland

– Folk i nord er erfaringsmessig flinke til å forebygge skader, men til tross for det har kraftige vindkast denne gang ført til store ødeleggelser, sier Eklo.

– Med langt flere innbyggere og større bygningstetthet, ville en tilsvarende storm i Oslo og Akershus fort kunne påført skader for en halv milliard kroner, sier Eklo.

– Dette er selvsagt hypotetisk, det er en lang rekke usikkerhetsfaktorer knyttet til en slik sammenligning, men det setter det i perspektiv, sier han.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Nå håper vi det går bedre denne gangen, og oppfordrer folk til å forberede seg så godt de kan, avslutter Eklo.

Foto: Torstein Rasmussen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.