bolig bil

Ta taket før snøen gjør det

Mye snø kan utgjøre en betydelig trussel for hytter og bygninger hvis takene ikke blir måkt. Konsekvensene kan bli ødelagte tak og i verste fall bygninger som kollapser. Store mengder snø betyr økt risiko... Les mer »
gjensidige

Rekordmange båtskader i januar

Gjensidige har registrert 210 båtskader og nå bør du sjekke båten din. Det er kaldt, det er vinter og det blåser friskt fra alle kanter. Likevel ligger mange båter fremdeles trygt fortøyd... Les mer »
vinter trafikk

Solid økning i biluhell – Skader for 200 millioner kroner

Det er registrert skademeldinger for cirka 200 millioner kroner etter biluhell i jula, som er en klar økning fra tilsvarende periode i fjor.  – Det har heldigvis i hovedsak vært mindre hendelser,... Les mer »
pynt lys dekor

Forsikringsselskap advarer: Kan bli dyrt å handle billig

På fredag blir det knallhard kamp om parkeringsplasser for sulteforete tilbudskunder. Det kan vise seg å bli svært kostbart for bilistene. En av tre skader denne dagen vil være parkeringsskader. Fredager er den dagen... Les mer »
gjensidige

1 av 3 viltpåkjørsler i Nordland skjer siste del av året

Stor økning av viltpåkjørsler fra oktober. I 2020 ble det registrert 161 kollisjoner mellom bil og vilt i Nordland de tre siste månedene av året. Forsikringsselskapet Gjensidige har gått gjennom statistikk fra... Les mer »
halloween

Ber Halloween-spøkelsene i Nordland å bruke refleks

Mange påkjørsler av fotgjengere skjer i mørket og en enkel refleks kan utgjøre forskjellen på liv og død. Søndag 31. oktober er det Halloween med mange spente barn langs veiene. Ikke bare... Les mer »
speedbåt

Båtskader, grunnstøtinger og påkjørsler – Slik endte båtsesongen i Nordland

Grunnstøtinger, påkjørsler og gjenstander i sjøen står for de fleste skadene på båt meldt Gjensidige denne sommeren. Årets båtsesong går mot slutten, men allerede nå har Gjensidige alene mottatt 2700 skader på... Les mer »
vinter trafikk

Nå kommer vinteren – Unngå å havne i dekkfella

1 av 3 har opplevd farlige situasjoner på glatta med sommerdekk. Med lavere temperaturer bør du skifte dekk nå! I en ny undersøkelse gjennomført av Ipsos de siste ukene for Gjensidige viser... Les mer »
gjensidige

Over halvparten av alle bilistene i Nordland vet ikke hva de skal gjøre når de ser dette skiltet

En av de tingene som irriterer bilistene mest er folk som presser seg frem og inn når to felt blir ett, men hvordan skal en kjøre og hva er den beste løsningen... Les mer »
bil ratt speedometer

Sjokktall: 19% innrømmer råkjøring i Nordland

De fleste har denne sommeren valgt å feriere i Norge. Det betyr flere biler på norske veier, og trolig også mer bruk av GPS for å finne frem til ukjente destinasjoner. Navigasjonssystemet... Les mer »