Dette bekymrer båtførere i Nordland

fritidsbåt

Ikke alle finner den «roen» de skulle ønske når de ferdes til sjøs, men spesielt tre ting bekymrer mer enn noe annet

Promille, høy fart og skumle skjær står for mange av de mer alvorlige ulykkene til sjøs. Det vises igjen i en undersøkelse Ipsos nylig har gjort for Gjensidige.

Vi har spurt i overkant av 100 mennesker over 18 år i gamle Nordland som eier eller disponerer båt om hva som bekymrer mest ute på sjøen.

Allerede før sommeren har startet for fullt, er det registrert mange alvorlig båtskader, også med personskade. Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige og krysser fingrene for at årets båtsesong, kan ble en sommer vi kan se tilbake på med glede, også når det gjelder skadetall.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Dette bekymret båteierne i Nordland:

  1. Å kjøre på skjær – 29 prosent
  2. Promillekjøring – 21 prosent
  3. Høy fart hos andre båtførere – 14 prosent
  4. Ikke se/kjøre på folk som bader – 10 prosent
  5. Ikke oppdage andre kajakker/kanoer o.l. – 10 prosent
  6. Farlige situasjoner p.g.a. vannscootere – 8 prosent

Gjensidige er opptatt av at de som ferdes på sjøen tar sikkerhet på alvor og forholder seg til hverandre på en god måte.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

-Vi ser helt klare tendenser til at motorstørrelse og fart har økt betydelig de siste årene, sier Voll.

– Samtidig har det blitt rekordmange nye båteiere på sjøen i de siste årene. Av disse er det mange uerfarne båteiere med lite kunnskap om det å føre båt, samtidig som salget av vannscootere har gått til himmels. Når disse sammen med mindre hurtiggående båter har høy fart nærme land, har dette med økt støy – blitt et problem for mange, sier Voll.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Han tror en del båtførere ikke er klar over at de kan være en plage for andre.

– Bruk redningsvest, og det gjelder for alle om bord, sier Voll. Styr unna alkohol og avpass farten etter forholdene. Spesielt gjelder dette når det skumrer, blir mørkt eller er i fremmed farvann, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.