Nytt internasjonalt gjennombrudd for Lars Saabye Christensen?

lars cappelen

Det britiske prestisjeforlaget MacLehose Press har sikret seg de engelskspråklige rettighetene til Lars Saabye Christensens suksessroman «Byens spor».

Avtalen signaliserer et nytt internasjonalt gjennombrudd for forfatteren. Boken er fra før av solgt til Danmark, Tyskland, Polen og Tsjekkia.

MacLehose Press ble grunnlagt i 2008, og har i løpet av sin korte levetid gjort seg bemerket på det internasjonale markedet med en imponerende rekke utgivelser av forfattere som Umberto Eco, Marguerite Duras, Stieg Larsson, Per Olov Enquist, Pierre Lemaitre, Sara Stridsberg, Vasily Grossman, Georges Perec, Mario Puzo, og vår egen Roy Jacobsen.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

«Byens spor» fikk svært god mottakelse av norske anmeldere da den utkom i oktober, og har siden ligget godt plassert på bestselgerlistene. Den er nå trykket i 53000 eksemplarer, ble nominert til årets Bokhandlerpris, og er en av de nominerte til P2-lytterenes romanpris som deles ut på nyåret.

«Byens spor» er starten på en planlagt trilogi, hvor neste bind forventes å utkomme i løpet av 2018.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Lars Saabye Christensens bøker er oversatt til nærmere 40 språk. Romanen «Halvbroren» (2001) er den av hans utgivelser som hittil har hatt størst internasjonal suksess.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.