Nye tall: Slik endte ferieåret for innbyggerne i Nordland

pixabay

Sykdom, tyveri og bagasjetrøbbel er bare noe av det mange fra landsdelen trengte hjelp til i løpet av 2023.

– Ingen ting er mer etterlengtet enn en ferie med sol og varme. De aller fleste har gode minner å se tilbake på, men ikke alle, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll.

I løpet av året har Gjensidige fått meldt mange tusen skader fra fortvilte nordmenn på ferie, de fleste fra utlandet. Flest skader gjelder sykdom, legebesøk, reisegods, forsinket bagasje og tyveri. Det er også en del som må avbestille ferien.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– I Nordland ble det i løpet av hele 2023 meldt inn 2300 skader til Gjensidige med utbetalinger på 11 millioner kroner, sier Voll. Han forteller at Gjensidige i snitt fikk melding fra 6 innbyggere daglig i Nordland, som trengte en eller annen form for hjelp dette året.

Flest meldte skader kommer fra kunder i de store kommunene, men også mange fra de litt mindre.

Hver reiseskade lokalt kostet i snitt rundt 4800 kroner. I disse tallene er det noen små, men også flere større hendelser med utbetalinger på mange titalls tusen kroner. I ekstreme tilfeller kan utgiftene etter sykdom og skader kommer på godt over en million kroner.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Selv om økonomien til mange er blitt litt trangere det siste året, ser det ut til at reiselysten fremdeles er stor.

– Skal en besøke en storby i Europa, følge favoritt laget i fotball eller det er ønsker om sol og varme, sørg for at reiseforsikringen er i orden før avreise, avslutter Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.