Forsvarets langtidsplan må styrke Heimevernet

forsvar

Forsvarssjefens fagligmilitære råd, Forsvarskommisjonens- og Totalforsvarskommisjonens rapport legges frem med et dystert bakteppe. Russlands brutale invasjon av Ukraina er et tidsskille for Europa, og forsikringspremien for vår felles sikkerhet har økt betydelig.

Landsrådet for Heimevernet mener langtidsplanen for forsvaret må styrke Heimevernet for å styrke vår nasjonale beredskap.

Landsrådet for Heimevernet er det eneste sivile rådet tilknyttet Forsvaret. Medlemmene av rådet representerer landsdekkende organisasjoner med mer enn fem millioner medlemmer.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Det er kritisk viktig at Heimevernet gis ressurser til å være en troverdig styrke med forsvarsvilje og evne. Dette må innebære nok personlig utstyr og bekledning av alle soldater og styrke lagrene ute i distriktene, slik at Heimevernet raskt kan mobiliseres til å møte fienden, sier Are Tomasgard, nestleder i LO og leder av Landsrådet for Heimevernet.

Heimevernet er koblingen mellom forsvaret og sivilsamfunnet, og har derfor en kritisk funksjon i totalforsvaret og i Norges landforsvar. I langtidsplanen må Heimevernet gis midler til å kjøpe kjøretøy og fartøy som ruste styrkene til å møte bredden av trusler som preger tiden vi lever i.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Heimevernet skal både møte fienden med slagkraft, samtidig som man skal sikre mottak av alliert hjelp. Kjøretøy til økt reaksjonsevne på land, og fartøy for operasjon i kystsonen er en nødvendig oppgradering for fremtiden, sier Jon Kristiansen, regiondirektør i NHO og nestleder av Landsrådet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.