google

Konkursboom i Nord-Norge: Bodøværing og Google-topp lanserer krafttak

Nye tall viser en kraftig økning i antall konkurser blant norske bedrifter, hvor størst prosentvis økning er i Nord-Norge. Nå snur Google seg rundt for å hjelpe næringslivet gjennom uroen sammen med... Les mer »
forsvar

LESERINNLEGG: Krig i Europa, historien har gjentatt seg

I 2020 ble vi konfrontert med en global pandemi. Pandemien utgjorde en utfordring vi som verdenssamfunn ikke var forberedt på å håndtere. Av: Styreleder og nestleder i Folk og Forsvar, Regionsdirektør i... Les mer »
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Høyre vil sikre at opplæringskontorene fortsatt kan være part i opplæringskontrakter

Mange bedrifter og organisasjoner som jobber med og på vegne av lærlinger har gitt klar beskjed om at regjeringens forslag til ny opplæringslov vil kunne svekke lærlingeordningen fordi opplæringskontorenes rolle svekkes. –... Les mer »
streik

LO forbereder streik fra søndag

Det kan bli storstreik fra søndag 16. april, om ikke LO og NHO blir enige i mekling, oppluser LO i en pressemelding. Dersom partene i årets lønnsoppgjør ikke blir enige innen midnatt... Les mer »
snøskred

Fjellvettreglene oversatt til flere språk

DNT og Røde Kors går denne påsken sammen for å spre Fjellvettreglene til utenlandske påsketurister. De to organisasjonene mener behovet for informasjon om trygg ferdsel er stort. På den årlige Fjellvettdagen 3. april sprer... Les mer »
bedrift lønn avtale

LO bryter lønnsforhandlingene med NHO

– Det var ikke mulig å få framdrift i forhandlingene. Derfor må vi nå be riksmekleren om hjelp, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Etter fire dager med lønnsforhandlinger, brøt LO med NHO... Les mer »
parat

Enighet i meklingen for offshore helikopter

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og NHO Luftfart for redningsmenn i Bristow Norway. Forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier redningsmennene har fått gjennomslag for sine krav. Larsen sier det er... Les mer »
forsvar norge

Etterlyser 300 millioner til et beredskapsløft for Heimevernet

Krigen i Europa, klima- og energikrisen har vist at vi som samfunn må være bedre forberedt i møte med akutte og langvarige krisehendelser. Nå etterlyser Landsrådet for Heimevernet et tydelig beredskapsløft i... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Lakseskatten er nok et hån mot Distrikts-Norge

Regjeringen sin politikk overfor distriktene og kysten kan oppsummeres slik; man forsyner seg av verdier med trailere og gir lommerusk tilbake med brevduer. Av: Helge Andre Njåstad, stortingsrepresentant for Hordaland. Dårlige nyheter... Les mer »
nfk

«Framdrift22» drøfter fremtiden i Nordland

Hvordan skal vi nordlendinger skaffe oss relevant kompetanse og bli bedre rustet til å møte arbeidslivets behov i fremtiden? Hvordan kan vi tiltrekke oss kompetanse utenfra og beholde den i landsdelen? Kompetanseforum Nordland samler torsdag... Les mer »