Michelin-kokker strømmer til Danmarks nye østersfestival

Foto: Søren F. Gammelmark

I oktober arrangeres Danmarks Østersfestival for første gang. Nå har over 30 toppkokker meldt sin ankomst.

Danmarks «østerskyst» går fra Vadehavet og inn i Limfjorden, og her er det tonnevis med østers som venter på å bli spist. Selv om danskene nærmest vasser i østers, så spiser de ikke spesielt mange av dem.

Forhåpenligvis vil en ny storslått festival i området gjøre sitt for at tilreisende turister og danskene selv får øynene opp for råvaren. Til selve konkurransen «Årets Østerskokk» har over 30 toppkokker, flere med Michelin-stjerner, fra Danmark og Tyskland meldt sin ankomst.  

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Aldri før har så mange kokker tatt turen til Vadehavet for at hylle østersen og delta i «Årets Østerskokk». Det sier noe om den folkelige forankringen som østers er i ferd med å få. Det er ikke elitær konkurrense. Det er en folkefest, sier Helle Brønnum Carlsen, ledende overdommer for konkurrensen.

Festivalen vil by på aktiviteter for barn og voksne langs hele «østerskysten», og i løpet av dagene vil også «Årets østerskokk» kåres. Dette vil skje i Røme, som ligger midt i nasjonalparken. Under kåringen vil man blant annet få muligheten til å smake på toppkokkenes østers og få tips til enkle oppskrifter. Barna kan få prøve seg på et østerskjøkken, og man kan også dra på østers- og urtesafari. Det er gratis for publikum å delta, og man kan smake underveis. Alle kreasjonene, som blir servert for dommerne, kan nemlig kjøpes for 40 danske kroner. 

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– Jeg er stolt av å kunne ønske festivalens sentrale event, «Årets østerskokk», velkommen til Rømø. Jeg håper at omverdenen for alvor får øynene opp for Vadehavsøsters og gjør Vadehavet til en internasjonal gastronomisk turistdestinasjon, sier Henrik Frandsen, borgemester i Tønder kommune.

Danmarks Østersfestival er fra 12.-14. oktober. Den er en videreutvikling av Fanø Østersfestival, som er blitt arrangert de siste tre årene.

Foto: Søren F. Gammelmark

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.