Anders Besseberg bryter stillheten i TV 2-dokumentar

tv2

I TV 2- dokumentaren «En varslet skandale» stiller den tidligere presidenten i Det internasjonale skiskytterforbundet Anders Besseberg til intervju for første gang siden korrupsjonssiktelsen ble kjent i 2018.

Dokumentarserien «En varslet skandale» følger Besseberg helt fra han startet opp som ung landslagstrener på 70-tallet og gjennom suksessen og veksten i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

I serien blir seerne kjent med hverdagen og utfordringer presidenten står overfor, ikke minst fra sterke krefter i Russland. Samtidig kommer en stadig voksende misnøye over presidentens overraskende valg til syne.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

Det er i seriens femte og siste episode at Besseberg bryter stillheten. Et filmteam følger Besseberg på fuglejakt i nærmiljøet hans på Vestfossen. Her forteller han åpenhjertig om forholdet til sin russiske rival Alexander Tikhonov, hverdagen som president, jaktinteressen og bitterheten over hvordan karrieren hans brått tok slutt. 

Samtidig konfronteres Besseberg med påstandene om russervennlighet, dyre klokker, jaktturer og prostituerte. 

– Målet med dokumentarserien har vært å gi seerne en unik innsikt i hva som har foregått i kulissene hos Det internasjonalene skiskytterforbundet gjennom flere tiår, og også belyse de generelle problemstillingene rundt korrupsjon i idretten. I tråd med vårt oppdrag som kommersiell allmennkringkaster, vil vi gi seerne en dypere forståelse av saken utover de daglige rapporteringene fra retten, sier programredaktør og direktør innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen og legger til:

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Med den eksklusive tilgangen vi har fått til Besseberg selv og til russiske motparter, gir dokumentarserien et unikt innblikk i en av norsk idrettshistories mest omtalte saker. 

Alle fem episodene av «En varslet skandale» er tilgjengelig på TV 2 Play tirsdag, mens episode fem sendes på TV 2 Direkte onsdag klokken 22.10.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.