forsvar

LESERINNLEGG: Heimevernet i møte med framtidens krav

Forsvarssjefens Fagmilitære råd, begge kommisjonsrapportene og Forsvarets Forskningsinstitutt beskriver Heimevernet som en selvstendig organisasjon, likeverdig og komplementær med Hæren. Av: arbeidsutvalget i Landsrådet for Heimevernet; Are Tomasgard (LO), Jon Kristiansen (NHO), WencheWenche... Les mer »
forsvar

Forsvarets langtidsplan må styrke Heimevernet

Forsvarssjefens fagligmilitære råd, Forsvarskommisjonens- og Totalforsvarskommisjonens rapport legges frem med et dystert bakteppe. Russlands brutale invasjon av Ukraina er et tidsskille for Europa, og forsikringspremien for vår felles sikkerhet har økt betydelig.... Les mer »
Foto: Per Inge Johnsen

Heimevernet inviterer til arrangementet «Norges Beredskapvilje» i Bodø

Førstkommende tirsdag inviterer Distriktsrådet i HV14 alle med en tanke for beredskap til arrangementet Norges Beredskapvilje. – Var du bekymret for om du fikk Pepsi Max under streiken, hvor bekymret vil du... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen

Mestring og motivasjon under krevende forhold i Øvelse Salten

Over 700 soldater deltok i «Øvelse Salten», en ti-dagers øvelse som styrket samhold og militære ferdigheter i avdelingene som øvde til tross for utfordringer med kaldt vær. Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) har... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Heimevernet: Nå starter Øvelse Salten

Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) vil gjennomføre en øvelse i Saltenregionen de neste dagene. Rundt 700 soldater vil være synlige i området fra torsdag 16. mars til 26. mars.  Formålet med øvelsen er... Les mer »
Foto: Forsvaret

Petter fra Bodø markerte Uniform på jobben-dagen

Heimevernsoldater over hele landet markerte Uniform på jobben-dagen 6. desember. En av de var Petter Olsen Bertheussen (37) som jobber i Bodø kommune. – Denne dagen er en veldig viktig markering, sier... Les mer »
hv komm mil.no

Uniform på jobben-dagen 6. desember

6. desember kan du møte soldater i uniform som jobber på butikken, bussen, skolen, ordførerkontoret eller hos tannlegen. Du finner mennesker i alle yrkesgrupper som også er soldater i Heimevernet. – Situasjonen... Les mer »
hv komm mil.no

LESERINNLEGG: Vær stolt av soldaten!

Tirsdag 6. desember er det 76 år siden Stortinget vedtok at Norge skulle ha et heimevern. Et landsdekkende folkeforsvar, av og for folket. Norge var uforberedt natt til 9. april 1940. Av:... Les mer »
forsvar norge

Etterlyser 300 millioner til et beredskapsløft for Heimevernet

Krigen i Europa, klima- og energikrisen har vist at vi som samfunn må være bedre forberedt i møte med akutte og langvarige krisehendelser. Nå etterlyser Landsrådet for Heimevernet et tydelig beredskapsløft i... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Heimevernet etter øvelse Heron 3 på Helgeland: – Vi har lyktes 100 prosent

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland. Sjefen for Heimevern-øvelsen er svært godt fornøyd. – Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt... Les mer »