hv komm mil.no

LESERINNLEGG: Vær stolt av soldaten!

Tirsdag 6. desember er det 76 år siden Stortinget vedtok at Norge skulle ha et heimevern. Et landsdekkende folkeforsvar, av og for folket. Norge var uforberedt natt til 9. april 1940. Av:... Les mer »
forsvar norge

Etterlyser 300 millioner til et beredskapsløft for Heimevernet

Krigen i Europa, klima- og energikrisen har vist at vi som samfunn må være bedre forberedt i møte med akutte og langvarige krisehendelser. Nå etterlyser Landsrådet for Heimevernet et tydelig beredskapsløft i... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Heimevernet etter øvelse Heron 3 på Helgeland: – Vi har lyktes 100 prosent

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland. Sjefen for Heimevern-øvelsen er svært godt fornøyd. – Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt i gang med øvelsen Heron 3

I perioden 24. – 28.oktober 2022 skal innsatsstyrke Heron fra Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) trene på Helgeland, det vil også bli samtrening med Nordland Politidistrikt.  Treningen innebærer at det blir synlige soldater... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen / Heiimevernet.

Erik (44) ble takket av i HV etter 25 års tjeneste

I Bodø og på Drevjamoen ble 200 soldater nyøig takket for innsatsen med å forsvare land og folk.  Det er en markering av at de har gjennomført sin tjeneste i HV. En av... Les mer »
hv

Kristian (38) ny sjef for Heimevernet i Rana

Nylig overtok Kristian Monsen Nygård jobben som områdesjef for HV-14208, som er Rana HV-område. Han overtar etter Ole Johnny Pettersen, opplyser Ranaposten. – Jeg vil fortsette den gode jobben som Ole Johnny... Les mer »
Heimevernet HV14

Øvelse Helgeland: – Imponert over nivået på HV-14

Tea Wika fra Svenningdal var på kurs for tre uker siden. Mandag var hun i aksjon som med nytildelt grad som sersjant under «Øvelse Helgeland» med HV-14. Dette er hennes andre øvelse,... Les mer »
Heimevernet

Heimevernet arrangerer «uniform på jobben-dagen»

Mandag 6. desember vil mange av Heimevernets soldater dra til sin sivile jobb med HV-uniformen på.  Hva er greia med uniformen, vil kanskje mange spørre seg mandag 6. desember. For da arrangerer Heimevernet «uniform på jobben-dagen» for... Les mer »
heimevernet

LESERINNLEGG: Heimevernet fyller 75 år

Når Heimevernet nå fyller 75 år, er det på sin plass å rose HV-soldatene. Jubileet markeres blant annet med «uniform på jobben-dagen». I fjor var det mange soldater som kledde på seg... Les mer »
Heimeverssamfunnet

HV deler erfaringer gjennom ny forening: Heimeverssamfunnet etablert

Nærmere 40 000 soldater utgjør Heimevernets styrkestruktur. Nå får tjenestegjørende soldater og alle som har et hjerte bankende for nettopp Heimevernet sin egen forening. Nyopprettede Heimevernssamfunnet er en partipolitisk og uavhengig forening som... Les mer »