Kringkastingsrådet ser på NRKs valgdekning

tv nyheter nrk

En evaluering av NRKs valgdekning er blant det som står på programmet når Kringkastingsrådet har sitt første møte etter sommeren torsdag 23. september.

Svært mange av klagene som har kommet til rådet i forkant av høstens første møte gjelder valget. Hele 644 av de 1539 henvendelsene rådet har valget som tema.

De aller fleste (over 400) har reagert på en klimapsykolog som oppfordret til å stemme grønt. Mange av klagerne mener hans MDG-bakgrunn burde fremgått tydeligere.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Nærmere 200 har også henvendt seg til Kringkastingsrådet angående humorserien «Ramm i Tokyo» som NRK valgte å avpublisere. De fleste som har tatt kontakt angående denne serien mener det var feil av NRK å ta denne bort.

Hvordan publikums bruk av medier er i endring og hvordan pandemien har forsterket dette ytterligere samt en oppsummering av NRK-seilasen med Statsraad Lemkuhl i sommer står også på agendaen for Kringkastingsrådet torsdag.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Møtet torsdag blir det første fysiske møtet til rådet etter pandemien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.