Heimevernet: Nå starter Øvelse Salten

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) vil gjennomføre en øvelse i Saltenregionen de neste dagene. Rundt 700 soldater vil være synlige i området fra torsdag 16. mars til 26. mars. 

Formålet med øvelsen er å styrke deres evne til å håndtere ulike trusler og hendelser i området.

– Det er viktig å trene nå, i lys av situasjonen i Europa, men denne øvelsen er en del av vår helt normale trening, sier oberstløytnant Finn Ola Helleberg, sjef for Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14.

Les også:  Klæbo kommer til Kobberløpet i Sulitjelma

Befolkningen vil møte på både kjøretøyspatruljer og patruljer til fots. Trafikkavviklingen kan bli påvirket noen steder, men HV-14 vil gjennomføre treningen på en måte som vil minimere ulempene for sivilbefolkningen.

– Vi trenger å trene for å kunne være i stand til å løse våre primærooppdrag, sikre at soldatene har de grunnleggende soldatferdighetene de trenger for å løse de oppdragene vi får i de områdene vi er ansvarlige for, fortsetter Helleberg.

Les også:  Roser utbyggingen av sørfold-tunnelene

Aktiviteten vil i hovedsak foregå på dag- og kveldstid, men noe aktivitet kan også forekomme om natten. Heimevernet gjør oppmerksom på at det vil bli brukt løsammunisjon som en del av treningen. Heimevernet ber om forståelse og tålmodighet fra befolkningen i Saltenregionen under denne perioden.

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.