Heimevernet etter øvelse Heron 3 på Helgeland: – Vi har lyktes 100 prosent

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

HV14 innsatsstyrke Heron har denne uken gjennomført systemøvelsen «Heron 3» på Helgeland. Sjefen for Heimevern-øvelsen er svært godt fornøyd.

– Først vil jeg takke alle soldater i Heron for en fantastisk godt gjennomført øvelse, sier major Marius Kvandal.  Han vektlegger at det har vært kort og effektiv oppsetning, mye gode treningsmomenter, samt meget god samtrening med Politiet.

– Vi lyktes hundre prosent. Alle våre øvingsmål ble nådd og alle troppene har fått meget god trening, sier Kvandal og fortsetter:

Les også:  YAM skal gi unge i Nordland verktøy for å mestre eget liv

– Jeg er stolt over profesjonaliteten til soldatene. Når oppdraget har tillatt det så troppene tatt ansvar og brukt øvelsen på trening internt i lagene. Sjef Heron mener dette vitner om en profesjonskultur på høyde med de beste avdelingene i Forsvaret.

Han fremhever også det gode samvirket med Nordland politidistrikt.

– Måten samarbeidet med politiet har vært utrolig nyttig. Innsatsstyrkens allsidighet og kapasiteter har tydelig kommet til nytte i alle deler av operasjonene, sier Kvandal.

Les også:  Ny biskop i Sør-Hålogaland: – Vi skal lære av Bodø/Glimt

Han mener dette beviser at Heimevernets innsatsstyrker har kapasiteter til å bistå politiet i deres operasjoner på en måte som naturlig hører sammen.

– Jeg ser fram til videre samarbeid og trener gjerne mer med politiet og andre beredskapsaktører, sier Marius Kvandal.

Lokalbefolkningen i Sandnessjøen har merket at innsatsstyrken har gjennomført øvelse. Det ble gjennomført flere sosialpatruljer i Sandnessjøen sentrum der flere kom bort for å slå av en prat og stille spørsmål.

Les også:  A-krimsenteret i Nordland: Utenlandske arbeidstakere utnyttes

– Når det kommer noen bort til soldatene og sier det er godt og trygt at vi er i byen når ting er som de er i Europa sier det meg at dette er noe vi må gjøre mer av, avslutter major Marius Kvandal.

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.