Arctic Innovation Week – Nord-Norges nye innovasjonsuke

nordlys

For første gang går Arctic Innovation Week av stabelen. I løpet av en uke i oktober skal over 80 arrangementer finne sted over hele Nord-Norge.

– Innovasjon skjer når flinke folk og gode ideer møtes, sier Linda Beate Randal i Innovasjon Norge Arktis.

Mellom 21. – 27- oktober arrangeres Arctic Innovation Week fra Sør-Varanger i øst, Longyearbyen i nord, og Bodø i sør. Så langt er over 80 arrangementer under planlegging. Til sammen skal de bidra til å vise frem innovasjonsevnen i nord, og inspirere til debatt om hvordan vi skal sørge for økt næringsvekst i regionen. 

Vekstpotensialet ligger i utradisjonelle samarbeid 
– Vi har mye å være stolte av i Nord-Norge, men dessverre er det slik at regionen vår sliter med tilgang på riktig kompetanse, har lite kobling mellom ulike næringer, og mellom akademia og næringsliv. Det må vi endre på, sier Linda Beate Randal, direktør i Innovasjon Norge Arktis, som står bak uken.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

Hun understreker, – Nøkkelen til suksess ligger i tettere samarbeid og i utradisjonelle samarbeid på tvers av etablerte næringer og industrier. Vi må samarbeide annerledes, mer konkret og operativt. Det er derfor vi nå introduserer Arctic Innovation Week. 

Forskningsinstituttet NORCE bidrar med eget arrangement under Arctic Innovation Week. Med arrangementet “Mer innovasjon er mulig” peker NORCE på et område der Nord-Norge må komme på banen.

– Nord-Norge må være med i konkurransen om midler som kan styrke og utvikle både næringsliv og offentlig sektor, og ruste oss bedre for framtida, sier Erling Sandsdalen, forskningsleder i NORCE.  

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Hva skal Nord-Norge levere i fremtiden? 
Uken skal være en årlig regional arena hvor næringsliv, akademia, samfunnsaktører, innovasjons- og investormiljøer bidrar og samarbeider for å gjøre regionen mer attraktiv både for arbeidere, bedrifter, og investorer.

– Arctic Innovation Week skal inspirere, motivere, skape debatt og oppmerksomhet for næringsutvikling i Nord-Norge, og bidra til samtaler om hva Nord-Norge skal levere av varer og tjenester i fremtiden, sier Randal. 

Les også:  Designtalenter fra Bodø og Fauske står bak Arctic Race-trofé

Innovasjon Norge samordner uken, og står bak en felles plattform hvor alle arrangementene synliggjøres og organiseres. Aktører fra hele regionen og fra alle typer næringer som Visit Alta, Arctic Operations i Hammerfest, Varanger Næringssenter i Vadsø og Arctic Frontiers i Tromsø står på deltagerlisten. 

En viktig møtearena for gode krefter i nord 
I Sør-Varanger er det til nå planlagt fire arrangementer. -Arctic Innovation Week er viktig fordi det er en møtearena for gode krefter i nord.

Det er en gylden mulighet til å møtes, dele kunnskap og sammen løfte Sør-Varanger, sier Marie J. Sommernes i Sør-Varanger Utvikling. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.