forsvar norge

Etterlyser 300 millioner til et beredskapsløft for Heimevernet

Krigen i Europa, klima- og energikrisen har vist at vi som samfunn må være bedre forberedt i møte med akutte og langvarige krisehendelser. Nå etterlyser Landsrådet for Heimevernet et tydelig beredskapsløft i... Les mer »
avis media

LESERINNLEGG: Er det Israel eller Norge som er en apartheidstat?

I den gamle Høyre-avisen Aftenposten som etter sitt innhold nå har plassert seg langt ute på den politiske venstresiden, blir vi belært om apartheid. Det er fire representanter for SV, Norsk Folkehjelp og LO... Les mer »
strøm

Oppfordring fra LO-lederen til Stortinget: Ikke kast bort tida på politisk spill

Med 81 forslag i Stortinget som spriker i alle retninger, ligger det an til at det kan ta tid før bedriftene som trenger strømstøtten, får den. – De utfordringene vi nå står foran... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Det er Norge som har problemer, ikke Israel

En politisk sammenheng vi kan observere århundrer tilbake er at dersom makthavere får problemer med å holde kontroll over folket og makten sin, velger de å peke på en syndebukk i stedet for... Les mer »
Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet

LOs hederspris til Martin Kolberg

Martin Kolberg fikk LOs hederspris under åpningen av LO-kongressen mandag. – Få personer i arbeiderbevegelsen har på bedre vis fått frem den gjensidige avhengigheten mellom partiet og fagbevegelsen. Fra sine posisjoner i... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Hva er det nå som er galt med Norge?

Et av de sikre tegn på at et regime svekkes av sitt eget vanstyre, har i århundrer vært at det prøver å lede folks oppmerksomhet bort fra sine problemer og legger skylden for... Les mer »
bodø kommune

Ingen streik i Bodø kommune

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom KS og de fleste arbeidstakerorganisasjonene i lønnsoppgjøret for kommunene. Det betyr at streiken i kommunal sektor er unngått. Unio er derimot delt, og Utdanningsforbundet sier... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Startskudd for arbeidet med en Norges-modell for et seriøst arbeidsliv

Torsdag 13. januar kl. 09.15 inviterer næringsminister Jan Christian Vestre, arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik og kunnskapsminister Tonje Brenna til en direktesending som markerer startskuddet for arbeidet med en ny Norges-modell for... Les mer »
nav bodø

Lønnsstøtteordning på plass: – Trekk tilbake permitteringsvarsler

Nå ruller regjeringen ut en lønnstøtteordning som kan hindre et ras av nye permitteringer. Lønnsstøtten vil dekke deler av virksomhetenes lønnskostnader for arbeidstakere som ellers ville blitt oppsagt, eller permittert som følge... Les mer »
lo stat

Kulturstreiken trappes opp

Står direktørene på sitt, trappes streiken kraftig opp fra 1. oktober, melder LO Stat. 30. september blir det tvungen mekling i kulturstreiken. Da har konflikt vart i fire uker. Fører ikke meklingen... Les mer »