Rettene som passer perfekt til 17. mai-frokosten

røkt laks

God mat og drikke hører nasjonaldagen til selv om feiringen blir litt annerledes i år. Er du usikker på hva du skal lage? Eller trenger du bare litt inspirasjon? Her er våre 8 tips til småretter som passer perfekt til 17.mai-frokosten.

1. Focaccia – Dette er et saftig og velsmakende italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk. 

2. Hvitløksduftende aïoli er en favoritt fra middelhavsområdet, og hører hjemme både på tapasbordet og til grillmaten.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

3. Potetsalat – aller best om du lager den fra bunnen, gjerne dagen før, men her er det lov til å jukse med ferdigkjøpt salat. Smak den til med et eple i små terninger og hakket vårløk. Dryss gjerne litt hakkede urter på toppen, det løfter det visuelle utrykket.

4. Røkelaks og eggerøre – røkelaksen får du også i ferdige skiver, og eggerøren kan du forberede ved å knekke egg og vispe sammen med fløte og krydder dagen før. Så er det bare å steke den til perfeksjon når gjestene er kommet. Det går fort å dandere laksen fint og da ser den mer delikat ut.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

5. God ost – en god, moden ost eller to i følge med salte kjeks og druer tar ikke mer enn et minutt å forberede. Legg hakkede valnøtter på toppen av osten og hell over litt flytende honning så hever du stilen betraktelig.

6. Salat – her er det uendelig med muligheter. Server salaten på fat i stedet for i bolle.

7. Deilig frisk frukt, urter, små agurker, små tomater og en grønn avocado pent skivet opp er annen pynt som løfter ethvert fest-måltid.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

8. Et utvalg spekemat lagt opp på en fjøl hører med. Det krever ikke forberedelser, og kan anrettes på rekordtid. I stedet for å bare legge skinken på fat, så ta den fra hverandre og dander den litt fluffy. Pynt med urter og drypp noen dråper god olivenolje over, så er du i boks. En skål cherrytomater, oliven, fetaost eller noen skiver søt melon er populært tilbehør.

Kilde: MatPrat.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.