Nesten 60 % færre solgte boliger i Nordland i april

blokk leiligheter

Boligtallene for april viser en salgsnedgang på 45 % sammenliknet med april 2019. Samlet boligsalg så langt i 2020 er ned 29 % sammenliknet med året før.

Salget av nye boliger i Nordland hittil i år ente 13 % under samme periode i fjor, mens salget i april ligger 57 % under salget i april 2019.

Igangsettingen i april er ned 32 % sammenliknet med april i 2019, mens samlet igangsetting så langt i 2020 er ned 11 % sammenliknet med samme periode i fjor.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Igangsettingen av nye boliger i Nordland hittil i år er 5 % ned tilsvarende periode i 2019, og igangsettingen for april 2020 hadde en oppgang på 11 % i forhold til mars 2019.

– Det reviderte statsbudsjettet inneholder ingen tiltak for å opprettholde nødvendig boligproduksjon og sikre sysselsetningen. Dette er svært skuffende uttaler administrerende direktør i Boligprodusentene Per Jæger.

For fritidsboliger er salget og igangsettingen hittil i år 10 % opp sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. For april er salget ned 9 % i forhold til april 2019, igangsettingen 35 % under april i fjor.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Boligprodusentenes ukesmåling under koronakrisen viser en økende sysselsetting på byggeplassene, hvor personell utenfor arbeid har falt fra 17 % i uke 13 til 7 % i uke 20, med et sykefravær på kun 3 % og med 3 % permitterte i uke 20. Så langt har boligbransjen klart å opprettholde boligproduksjonen under smitteverntiltakene, men Jæger er bekymret for at dette ikke vil vare utover høsten. Over 50 % av medlemmene melder om manglende nye byggeoppdrag, som stemmer godt med svikten i boligsalget i mars og april.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.