Færre dødsulykker på MC

hd motorsykkel

4 mistet livet på MC så langt i år. Det er 11 færre enn på samme tid i fjor, da det var 15 omkomne motorsyklister ved utgangen av juli. Så langt i år er 42 omkommet på veiene. Dette viser de foreløpige ulykkestallene fra Statens vegvesen.

Gjennomsnittet de siste fem årene er ti drepte på MC. Tallene i år er historisk lave, og størsteparten av den totale nedgangen i omkomne fra i fjor handler om færre drepte motorsyklister.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

– Etter år med høye ulykkestall på MC, er det godt å se at vi i år opplever en markant nedgang. Men vi skal videre ned. I juli døde to av årets MC-ofre. Det er to for mange. Ambisjonen er at ingen mister livet i trafikken, sier Nils Karbø, fungerende divisjonsdirektør i Statens vegvesen.

Julitrafikken har krevd tolv dødsofre i år. Det er tre flere enn på samme tid i fjor.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Tre av de trafikkdrepte døde i utforkjøring på sykkel, der en av ulykkene var med elsparkesykkel. I fjor døde ingen på sykkel i juli, mens det de siste årene har vært et gjennomsnitt på to.

I juli døde også to personbilførere, en på moped, en i varebil, en tungbilsjåfør, en på traktor og en fotgjenger. Det var tre unge kvinner og ni menn som døde i ulykkene i juli.

Utforkjøringer var årsak i til de fleste ulykkene, mens fire var møteulykker.

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

Hittil i år er det registrert 42 døde på norske veier etter årets syv første måneder. I 2020 døde 55 i samme periode.

– Aldri har det vært færre drepte på norske veier ved utgangen av juli, sier Nils Karbø. Norge er verdens tryggeste land for trafikanter, men vi oppfordrer alle nå i de siste sommerukene om å respektere fartsgrensene, og tilpasse farten etter forholdene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.