Erik Follestad i ny TV 2-humorserie «Innebandykrigerne»

tv2

Erik Follestad debuterer som skuespiller i TV 2-serien «Innebandykrigerne», en humorserie om et innebandylag med store drømmer og sviktende selvinnsikt. Serieskaper er komiker og skuespiller Espen PA Lervaag.

ngen sport er for liten, ingen ambisjon er for stor! Onde tunger vil muligens omtale innebandy som ishockeyens spebygde fetter, men det kunne ikke vært lenger fra sannheten. I hvert fall ikke hvis du spør arbeidshestene i Sveiva innebandyklubb, eller Sveiva Wild Boys, som gjengen i TV 2s nye humorserie heter. 

Sveiva Wild Boys har i lang tid kjempet for å holde seg i eliteserien. Kassen er tom, spillernivået mildt sagt ujevnt, og publikum er i ferd med å miste interessen. Årets sesong blir enten vinn eller forsvinn for Sveiva, som ikke bare kjemper for å hente pokalen hjem til Stovner, men også for å overleve som lag. Når en desperat klubbleder kjøper inn en altfor dyr, svensk innebandystjerne får resten av laget knivet på strupen: De må levere, ellers går klubben konkurs. Drømmen om å leve av innebandy kan gå i tusen knas en gang for alle. 

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

Med et skjevt blikk mot idrettsdokumentarer som «Iskrigerne» og «Hodet i klemme» forteller «Innebandykrigerne» en klassisk underdoghistorie. Nicolai Cleve Broch, Iben Akerlie og skuespillerdebutant Erik Follestad fører an når det harseleres og tulles med idrettsutøvere, sportsklisjeer og vinnerskaller.

Follestad, som er tidligere landslagsspiller i ishockey, «Iskrigerne»-profil og nå «Spårtsklubben»-medlem, sier dette om skuespillerdebuten:

 – Det er jo skummelt. Jeg var nervøs i starten, men de andre skuespillerne har tatt godt imot meg og lært meg noen triks. Nå begynner jeg nesten å bli litt for varm i trøya. Og så er det vanskelig å ikke le. Vi har stoppet noen opptak fordi vi har fått latterkrampe. 

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Han spiller sin egen, ukjente tvillingbror, Jens Follestad.

 – Jens er penere meg, men jeg synes at han har litt for langt hår. Ellers er han jo bare en nedtonet versjon av meg selv, som får vondt av alt og har litt psykiske problemer, sier han.

Også skuespillere som Bjørn Myrene, Amir Asgharnejad og Adrian Öjvindsson har sentrale roller i serien.

«Innebandykrigerne» produseres av Salto Film og Fjernsyn, etter en idé av Sindre Bjerknes. Produsenter er Tommy Maczim (executive) og Lars OIav Vartdal. Serieskaper Espen PA Lervaag og Steffan Ludvigsen står for manus og regi. Lervaag spiller også en liten rolle i serien. 

– Jeg håper først og fremst «Innebandykrigerne» blir en tv-serie hvor man ler masse. Det er ambisjonen. Samtidig er det en historie om en underdog-idrett som ønsker å bli sett og tatt like seriøst som storebroren ishockey. Serien har også et sterkt karaktergalleri jeg tror mange vil kjenne igjen – eller kjenne seg igjen i, sier Lervaag. 

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, forteller at serien er del av TV 2s store satsing på humor. 

– Vi skal være best på humor, og «Innebandykrigerne» er et viktig bidrag i humorsatsingen vår. Espen PA Lervaag har med denne serien skapt en upolert og rufsete humorserie med kjærlighet til det norskeste av det norske: breddeidretten og dens ildsjeler. I tillegg har de dyktige folkene i Salto Film og Fjernsyn fått med seg en sterk cast som garantert vil underholde og more seerne, sier programredaktøren. 

«Innebandykrigerne» kommer på TV 2 og TV 2 Play til våren. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.