Tinder oppfordrer til å ikke ghoste

dame

«Ghosting» er et uheldig fenomen som har utviklet seg i datingkulturen de siste årene. Å være den som blir ghostet er ikke en god følelse. Det kan få daten til å føle seg forvirret eller sviktet, eller til og med begge deler.

I forkant av Halloween oppfordrer Tinder alle single til å tenke seg om to ganger før de «ghoster» og oppmuntrer i stedet til å date på en mer hensynsfull måte. På Halloween er det allerede nok av spøkelser på ferde.

Men hva er egentlig «ghosting»? Det blir ofte referert til når du har sendt en melding eller har vært på en date, men uten forvarsel, så slutter daten å respondere på meldingene og forsvinner, – som et spøkelse. Årsaken til «ghosting» kan være mange, alt fra at vedkommende ikke er interessert, til frykten for å såre noen, eller at man får en følelse av at det har gått alt for fort frem.

Les også:  7 tips for et vinterklart hus

Nyere tall viser at «ghosting» faktisk kan være i ferd med å forsvinne. Tinder sine interne tall* avslører at medlemmene i alderen 18-22 år er mindre sannsynlig å «ghoste» enn de som er over 33 år. Medlemmene i alderen 33 år og oppover har 31 prosent større sjanse enn medlemmer i alderen 18-22 år for å «ghoste» noen.

– Vi har sett at medlemmene i aldersgruppen 18-22 år, har en intensjon om å date for å skape en genuin kontakt med matchene. Til alle single har vi en oppfordring om å slutte med «ghosting» før Halloween. Å fordufte i løse luften ved å stoppe å svare, skaper feil energi i en periode som allerede er ganske skummel, sier kommunikasjonssjef for Tinder i Norden, Elin Sivard.

Les også:  Datingåret 2023: Norske single dropper date nummer to

«Ghosting» kan virke som en enkel utvei, men det er andre måter å avslutte en relasjon på, uansett hvor lenge dere har datet eller vært i kontakt. En bedre løsning er å være ærlig. På den måten får begge parter en bedre avslutning på relasjonen, som igjen reduserer usikkerhet og sparer både tid og energi.

5 viktige tips for hvordan du kan unngå ghosting:

  1. Vær deg selv, og du må være ærlig med matchen din
  2. Vurder følelsene til matchen eller daten din
  3. Vær tydelig på følelsene og intensjonene dine med personen du dater
  4. Vis hensyn til matchen eller daten sine behov og preferanser
  5. Respekter matchen eller daten sine grenser, men ikke la dine grenser gå på kompromiss av dette
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.