OBS! Betydelig snøskredfare i Nordland og Troms

nve skredfare

Skal du gå på ski i Nordland eller Troms frem mot denne helgen må du vokte deg for snøskred. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder nemlig om betydelig snøskredfare i Nordland og Troms.

Det er kombinasjonen av fine skiforhold og betydelig snøskredfare (faregrad 3) som har fått NVE til å rykke ut med advarsel til skigåere i Nordland og Troms.

– I store deler av Nordland og Troms har det vært tett mellom snøbygene de siste dagene, så mange steder ligger det nå mye løs snø i fjellet. Dette gir fine skiforhold, men også betydelig snøskredfare, sier vaktleder i snøskredvarslingen Håvard Thorset.

Les også:  Prioriterer Tosenveien mellom Brønnøysund og Grane

Torsdag og fredag snur vinden til sørøstlig retning, noe som betyr tørrere vær. Men vinden ventes å bli veldig sterk, og med mye løs snø i terrenget kan det flyttes svært mye snø inn i leheng. Dette gir også betydelig snøskredfare og det ventes også mulighet for enkelte naturlig utløste skred.

– Det er altså ventet samme faregrad, men en ny situasjon med et annet skredproblem og andre utsatte områder, utdyper Thorset.

Les også:  Ny direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge

For mer informasjon om snøskredfaren, se varsom.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.