Slik ble Bodø kjent som havørnbyen

havørna

Du har sikkert sett den imponerende statuen ved Torget i Bodø sentrum, den ble avduket i 1996 og forestiller en havørnfamilie. Men sannsynligvis kjenner du ikke til historien om hvordan Bodø ble viden kjent som havørnbyen.

Bodø har verdens største konsentrasjon av havørn, men det var ikke før i 1994 at Havørnklubben ble stiftet. Det var ildsjelen Trine Nøvik som startet det som idag er en av byens viktige institusjoner, Havørnklubben.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Trine gjorde en voldsom innsats i oppstarten og var styreleder i klubben helt fra starten og frem til 2008. Hennes innsats i 18 år har gjort en stor forskjell for byen. Mange folk verden rundt er kjent med havørna og Bodø, men kanskje ikke så mange bodøværinger.

Du kan støtte arbeidet til Havørnklubben og kjøpe et medlemsskap for bare 200 kroner, og klubben har også endel kjente æresmedlemmer. Det første æresmedlemmet var Kong Harald V, det siste æresmedlemmet er Åge Magnussen kjent fra Pelle Politibil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.