Kraftig vekst innen videreutdanning i etterforskning

politibil

Høgskolens videreutdanninger har totalt ca 3000 studenter hvert år. Ca 2000 velger å utdanne seg innen etterforskning. Det er en kraftig økning både i tilbud og gjennomføring.

Dag Sveaas er seksjonsleder for videreutdanningene innenfor etterforskning ved Politihøgskolen og forteller at Politihøgskolen har utdannet instruktører i etterforsking til politidistriktene. I fellesskap med disse sikres gjennomføring av studiet lokalt – dette med samme krav til faglig standard og eksamen. Dette gir en helt annen kapasitet og bidrar til å heve kvaliteten på etterforskning i etaten.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Den grunnleggende videreutdanningen innen etterforskning (VEF) hadde en forsiktig oppstart fra 2011, og tilbys både til politi og påtalemyndigheten. Fra 24 studenter i året i «generell etterforskning» har studiet videreutdanning i etterforskning i 2022-2023 totalt 12 gjennomføringer. Dette utgjør ca 300 studenter på ett år.

Ellers starter 60 studenter opp i utdanningen etterforskninsledelse våren 2023, og høgskolen har videre utviklet et studium i ledelse av etterforskning av kriser og ekstraordinære hendelser. Ambisjonen er studiestart våren 2024. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.