Hurtigruten Norge vant bærekraftpris

hybrid

Hurtigruten Norge mottok tirsdag HSMAI Norges Bærekraftpris for sine grønne oppgraderinger, nullutslippsprosjektet Sea Zero og matkonseptet Norways Coastal Kitchen. Juryen la spesielt merke til selskapets reduksjon i matsvinn på over 70% siden 2019.

– Vi er stolte over å motta denne prisen for vårt arbeid for å redusere vår miljøpåvirkning og bidra til en mer bærekraftig reiselivsnæring. Vi tror på å handle lokalt for å bidra til en mer bærekraftig matkultur, og over 80% av maten som serveres om bord er lokal, sier administrerende direktør Hedda Felin.

Les også:  Kirkens bymisjon vant Bodø kommunes miljøpris 2023

HSMAI Norway er den norske grenen av Hospitality Sales & Marketing Association International, en verdensomspennende organisasjon for salgs- og markedsføringsledere, som representerer alle deler av reiselivsbransjen.
Hurtigruten Norge, som har 130-årsjubileum i 2023, gjennomfører for tiden en av Europas største miljøoppgraderinger av sine skip for å kutte utslipp av CO2 og NOx, og har startet prosjektet Sea Zero for å utvikle nullutslippsskip spesielt tilpasset norskekysten. Selskapets matkonsept, Norways Coastal Kitchen, legger vekt på å gi gjestene unike matopplevelser gjennom bruk av lokale råvarer fra hele norskekysten.

Les også:  Hurtigruten vil støtte prosjekter langs kysten

– Det kan være vanskelig å prioritere bærekraft i økonomisk urolige tider, og det var en krevende beslutning å bruke 1 milliard kroner på grønne skipsoppgraderinger, samtidig som vi sto midt i en pandemi og veldig få gjester kunne reise, sier Felin.

– Men vi føler et ansvar for å ta vare på kysten vår, og er overbeviste om at det eneste lønnsomme på sikt er å satse på bærekraft. Derfor fortsetter vi jobben, og skal til null utslipp samtidig som vi reduserer vårt fotavtrykk fra alle deler av virksomheten vår, sier Felin.

Les også:  Feil oversettelse banet vei for sjødeponi

I sin begrunnelse for bærekraftprisen sa juryen blant annet at «Vi gleder oss til å se hvordan denne hjørnesteinen i norsk reiseliv fortsetter deres bærekraftige reise».

Hurtigruten Group er også finalist for HSMAI’s europeiske Bærekraftpris, som deles ut neste uke i London.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.