Stadig høyere poenggrense ved Politihøgskolen i Bodø

politihøgskolen

578 søkere til Bachelor i politiutdanning har nettopp fått gladmeldingen om at de har fått tilbud om studieplass ved Politihøgskolen. 78 prosent av disse fikk også oppfylt ønsket sitt om foretrukket studiested.

Poenggrensene har økt ved alle tre av Politihøgskolens studiesteder for bachelorutdanning. Den største økningen finner vi i Oslo som har gått opp 0,6 poeng, mens studiestedene Bodø og Stavern har økt med henholdsvis 0,1 og 0,2 poeng.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Etter at opptaksprøvene var gjennomført i slutten av juni satt Politihøgskolen igjen med 845 kvalifiserte søkere i konkurransen om de 550 studieplassene. Til sammenligning var det 975 kvalifiserte søkere med i konkurransen om studieplassene i fjor. 

– Når vi ser at poenggrensene øker til tross for at færre konkurrerte om studieplassene, er forklaringen at søkerne generelt har høyere poengsummer, sier fungerende seksjonsleder Linn Hege Lauvset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.