Kleven overleverte nytt fiskefartøy i særklasse

gitte

Reiar Henning Kjeldsen og Kleven sin prosjektleder Odd-Arne Urdshals har gjennomført flaggskifte om bord på «Gitte Henning». Kleven Verft leverer nemlig byggnr. 394 til det danske rederiet Gitte Henning.

«Gitte Henning» er en kombinert tråler og snurper med RSW-tanker for nedkjøling og lagring av fangsten, og er det største pelagiske fiskefartøyet i sitt slag. Fartøyet er også svært påkostet interiørmessig og holder en høy standard i forhold til hva en ser elles i fiskeflåten.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

«Gitte Henning» forlater nå Kleven Verft og går sørover til Danmark. Lørdag ventar dåpsgjester og publikum i Skagen, der rederiet arrangerer dåp og åpen båt ved Toldpier i Skagen Hamn.

Fartøyet er av typen SALT 0155, og er utviklet i nært samarbeid mellom reder, designer Salt Ship Design AS og Kleven. «Gitte Henning» har en lengde på heile 90,5 meter og en breidde på 17,5 meter, med mye utstyr fra norske leverandører om bord, blant annet fra Scana Volda, Brattvåg Electro, MMC, Brunvoll, Mare Safety, Karmøy Winch, Rolls-Royce og Sperre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.