matprat

Ny undersøkelse: Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten

1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.... Les mer »
oppskrifter mat

To av fem vil følge anti-dietten

Mindful eating er anti-dietten som sier farvel til kaloritelling og nei-mat. Den kommer høyt på lista over kosthold nordmenn kunne tenke seg å følge. Ekspert mener det kan gi mer matglede. –... Les mer »
påskeegg

Farg egne påskeegg med naturlige farger!

Blå, lilla, gule, oransje eller brune – få fantastiske farger ved å bruke naturlige fargestoffer fra mat. Lag ekstra morsomme egg til påskefrokosten med disse åtte ingrediensene. Påsken er tid for eggdekor. Den... Les mer »
matprat

Slik lager du fargede frokostegg med naturlige farger

Blå, lilla, gule, oransje eller brune – få fantastiske farger på egg ved å bruke naturlige fargestoffer fra mat. Perfekt hvis du vil lage ekstra morsomme egg til påskefrokosten! Her er 8... Les mer »
matprat

Tray bake – Enkel middag på et brett

Miks og match de ingrediensene du har lyst på, stek dem på et stekebrett, og ha middagen klar på et blunk. Alt i ett-middager som Tray bake er blitt en hverdagsfavoritt for... Les mer »
matprat

Glemt å tine kalkunen? Her får du løsningen

Ligger kalkunen fortsatt i fryseren, og det er kun timer til gjestene kommer? Det finnes alltid en løsning, og her får du rådene du trenger til å redde nyttårsaften. – For å... Les mer »
mat

Røkt eller urøkt pinnekjøtt – Hva bør du velge?

Med et stort utvalg i butikken, melder det store spørsmålet seg: Skal jeg kjøpe røkt eller urøkt pinnekjøtt? Hva er egentlig best? På Vestlandet har man hatt tradisjon for å røyke kjøttet... Les mer »
jul matprat

Her er de beste tipsene til knasende sprø svor

Lurer du på hvordan du får svoren på juleribba sprø og lekker? Her får du de aller beste tipsene for en perfekt sprø svor. – Det første du skal gjøre er å... Les mer »
matprat

Ekspertenes tips: Slik blir ribbe og pinnekjøtt perfekt!

De tradisjonsrike julerettene lager du kanskje bare én eller to ganger i året. Da kan det dukke opp spørsmål som trenger raske svar. Her er noe av det vi lurer aller mest... Les mer »
julebord

Dette er nordlendingenes julefavoritter

Ribbe  er favoritten for de  flest e nordlendinge r til jul i år. Og både gamle og nye tradisjoner er viktige for valg av julemeny. Det viser MatPrats ferske juleundersøkelse utført av YouGov. Som... Les mer »