matprat

MatPrat: – La barna fikse etter skoletid-maten selv!

Når barna kommer sultne hjem fra skolen, trenger de litt påfyll før fritidsaktivitetene er i gang. Dette klarer de fint på egen hånd. Bare spør 10 år gamle Emine, som allerede har... Les mer »
matprat

Ny undersøkelse viser at vanlig matpakke er fortsatt godt nok

4 av 10 mener det er mye press og mas rundt det å lage gode matpakker, viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av opplysningskontorene i landbruket. Til tross for... Les mer »
grill

Biff i helgen – Slik griller du den perfekte biffen

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe, og som kan stekes som biff eller hel filet. Får å få et perfekt resultat er det viktig å være klar over mørhetsgraden... Les mer »
matprat

Slik velger du riktig biff

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe, og som kan stekes som biff eller hel filet. Det kan være en fordel å vite forskjellen på de ulike delene, da de... Les mer »
matprat

Dette utstyret gjør grillingen enda enklere

Sommeren er høysesong for grilling – og mange flytter kjøkkenet ut. Med det riktige utstyret letter du både jobben, i tillegg kan utstyret hjelpe deg på veien til et bedre resultat og... Les mer »
matprat

Lag charcuterie til 17. mai – En fryd for øyet og ganen!

Lekre fat som bugner av skinker, oster, frukt og annet snacks trekkes frem som en av de hotteste trendene i år. Det er bare fantasien som setter grenser, og uteseende er minst... Les mer »
mat kjøtt

Slik gjør du grillen klar for sesongen

Våren er kommet og det er på tide å dra frem grillen. Men før du fyrer den opp, er det viktig å gi grillen en skikkelig vask – både utvendig og innvendig.... Les mer »
mat

Glemt å tine kalkunen? Dette er tipsene som redder nyttårsmiddagen

Kalkun på nyttårsaften er tradisjon for mange nordmenn, og ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat i 2020, oppgir 1 av 3 nordmenn at de spiser kalkun på... Les mer »
matprat

Kalkun er nordmenns favoritt på nyttårsaften

Kalkun står på bordet for 1 av 3 nordmenn på nyttårsaften. Men én landsdel skiller seg ut. Kan du gjette hvilken? Kalkun har blitt en relativt utbredt middagstradisjon på nyttårsaften over størstedelen... Les mer »
julebord

Slik får du sprø svor

kal du spise ribbe til jul er du ikke alene. Ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat i 2020, oppgir 46 prosent at de kommer til å spise... Les mer »