matprat

Lag charcuterie til 17. mai – En fryd for øyet og ganen!

Lekre fat som bugner av skinker, oster, frukt og annet snacks trekkes frem som en av de hotteste trendene i år. Det er bare fantasien som setter grenser, og uteseende er minst... Les mer »
mat kjøtt

Slik gjør du grillen klar for sesongen

Våren er kommet og det er på tide å dra frem grillen. Men før du fyrer den opp, er det viktig å gi grillen en skikkelig vask – både utvendig og innvendig.... Les mer »
mat

Glemt å tine kalkunen? Dette er tipsene som redder nyttårsmiddagen

Kalkun på nyttårsaften er tradisjon for mange nordmenn, og ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat i 2020, oppgir 1 av 3 nordmenn at de spiser kalkun på... Les mer »
matprat

Kalkun er nordmenns favoritt på nyttårsaften

Kalkun står på bordet for 1 av 3 nordmenn på nyttårsaften. Men én landsdel skiller seg ut. Kan du gjette hvilken? Kalkun har blitt en relativt utbredt middagstradisjon på nyttårsaften over størstedelen... Les mer »
julebord

Slik får du sprø svor

kal du spise ribbe til jul er du ikke alene. Ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat i 2020, oppgir 46 prosent at de kommer til å spise... Les mer »
julemat

Dette spiser vi på julaften

Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Og de geografiske skillene i landet er som før. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2020 på... Les mer »
mat

Nordlendinger går sine egne veier med julematen

Nordlendinger er mindre tradisjonsbundne rundt julemiddagen enn andre nordmenn. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat.   Juletradisjoner står sterkt for mange nordmenn, og dette gjelder ikke minst for valget av... Les mer »
matprat

Ny undersøkelse: Barna bestemmer matpakken

Det er barnas matønsker som styrer innholdet i den klassiske skolematpakken. 98 % av de spurte foreldrene oppgir det som viktigst når de skal smøre matpakke, tett fulgt av at den er... Les mer »
mat kjøtt

Her er utstyret som gjør grillingen perfekt

– Det finnes mange kule gadgets til grillen som kan hjelpe deg på veien til bedre resultat og smak, sier Bjørn Tore Teigen, tidligere verdensmester i grilling og matrådgiver i MatPrat. 1:... Les mer »
røkt laks

Rettene som passer perfekt til 17. mai-frokosten

God mat og drikke hører nasjonaldagen til selv om feiringen blir litt annerledes i år. Er du usikker på hva du skal lage? Eller trenger du bare litt inspirasjon? Her er våre... Les mer »