matprat

Slik lager du fargede frokostegg med naturlige farger

Blå, lilla, gule, oransje eller brune – få fantastiske farger på egg ved å bruke naturlige fargestoffer fra mat. Perfekt hvis du vil lage ekstra morsomme egg til påskefrokosten! Her er 8... Les mer »
matprat

Tray bake – Enkel middag på et brett

Miks og match de ingrediensene du har lyst på, stek dem på et stekebrett, og ha middagen klar på et blunk. Alt i ett-middager som Tray bake er blitt en hverdagsfavoritt for... Les mer »
matprat

Glemt å tine kalkunen? Her får du løsningen

Ligger kalkunen fortsatt i fryseren, og det er kun timer til gjestene kommer? Det finnes alltid en løsning, og her får du rådene du trenger til å redde nyttårsaften. – For å... Les mer »
mat

Røkt eller urøkt pinnekjøtt – Hva bør du velge?

Med et stort utvalg i butikken, melder det store spørsmålet seg: Skal jeg kjøpe røkt eller urøkt pinnekjøtt? Hva er egentlig best? På Vestlandet har man hatt tradisjon for å røyke kjøttet... Les mer »
jul matprat

Her er de beste tipsene til knasende sprø svor

Lurer du på hvordan du får svoren på juleribba sprø og lekker? Her får du de aller beste tipsene for en perfekt sprø svor. – Det første du skal gjøre er å... Les mer »
matprat

Ekspertenes tips: Slik blir ribbe og pinnekjøtt perfekt!

De tradisjonsrike julerettene lager du kanskje bare én eller to ganger i året. Da kan det dukke opp spørsmål som trenger raske svar. Her er noe av det vi lurer aller mest... Les mer »
julebord

Dette er nordlendingenes julefavoritter

Ribbe  er favoritten for de  flest e nordlendinge r til jul i år. Og både gamle og nye tradisjoner er viktige for valg av julemeny. Det viser MatPrats ferske juleundersøkelse utført av YouGov. Som... Les mer »
matprat

Størst forvirring om kostrådene for kjøtt i Nord-Norge

54 % av de som bor i Trøndelag og Nord-Norge tror vi spiser mye mer kjøtt enn kostrådene anbefaler. – I snitt ligger inntaket akkurat på linje med kostrådene, sier ernæringsfaglig rådgiver... Les mer »
egg

Egget populært i Nord-Norge

Fredag 8. oktober markeres verdens eggdag på ulike måter over hele verden. Mens 79 % av norske forbrukere opplever at egg er del av et sunt kosthold, er tallet for de som bor... Les mer »
matprat

Nå skal vi feire Norges nasjonalrett – fårikålen

Høsten er høysesong for lam og en rett som varmer ekstra godt i høstkulden er Norges nasjonalrett – fårikålen. Den siste torsdagen i september er fårikålens festdag. 41 prosent av befolkningen spiser fårikål... Les mer »