røkt laks

Rettene som passer perfekt til 17. mai-frokosten

God mat og drikke hører nasjonaldagen til selv om feiringen blir litt annerledes i år. Er du usikker på hva du skal lage? Eller trenger du bare litt inspirasjon? Her er våre... Les mer »
mat kjøtt

Slik gjør du grillen klar til påske

Hva med å starte grillsesongen ekstra tidlig når påsken skal tilbringes hjemme? Bjørn Teigen, tidligere verdensmester i grilling og matrådgiver i MatPrat, deler sine tips til hvordan du kan gjøre klar til... Les mer »
grønnsaker

Konsekvenser av redusert kjøttforbruk i Norge

På oppdrag fra Animalia og MatPrat har Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og Menon Economics i tre ulike rapporter sett på konsekvensene av et redusert kjøttforbruk i Norge.  ​Menon Economics har blant annet beregnet hvilke økonomiske... Les mer »
pannekaker

Disse oppskriftene søkte vi mest etter i 2019

Ti på topp lista på MatPrat.no viser at nordmenn er glad i de vante, klassiske rettene – og ganske mye kos. Her får du oversikten for de ti mest søkte oppskriftene i... Les mer »
mat

Bli kvitt ribbefettet med disse tipsene

Julen er høysesong for store, deilige måltider og rause porsjoner- men også en tid hvor rikelig med matfett og rester forsvinner ned i vasken. Det kan føre til tette rør og i... Les mer »
julemat

Ribbe mer populært enn pinnekjøtt i Nord-Norge

Ferske tall fra en undersøkelse utført av YouGov i november 2019 på vegne av MatPrat, viser at den tradisjonsrike menyen med ribbe eller pinnekjøtt fortsatt er nordmenns soleklare julefavoritter. Men ribbe er... Les mer »
julebaking

Dette er nordmenns topp 6 julekakefavoritter

Julebaksten er en tradisjon det er verd å ta vare på. Selv om vi ikke absolutt må ha syv slag kaker til jul lenger, er julebakst en hyggelig familie- og venneaktivitet i... Les mer »
svin

Nå må vi sikre dyrevelferd for grisene

Dårlig behandling av eller vold mot dyr er uakseptabelt. NRK Brennpunkts film viser grove brudd på regelverket.  – Det er helt uakseptabelt, og ingen unnskyldning for de hendelsene som vises i filmen, sier Dag Henning... Les mer »
pavlova

Dette er festkakene du bør lage i mai

Konfirmasjon, 17. mai, skolearrangementer, loppemarked i korpset – det er alltid en kake som må bakes, og alltid for lite tid! Med halvferdige kaker i fryseren eller på toppen av kjøleskapet er... Les mer »
matprat

Nordmenn liker tradisjoner i påsken

For mange er påsken synonymt med bedre tid, lengre måltider og mye god tradisjonsmat på bordet.  Gammel tradisjon forteller oss faktisk at påskelam både er et offer og en matrett. I jødisk... Les mer »