Tray bake – Enkel middag på et brett

matprat

Miks og match de ingrediensene du har lyst på, stek dem på et stekebrett, og ha middagen klar på et blunk.

Alt i ett-middager som Tray bake er blitt en hverdagsfavoritt for mange. Med hele middagen i samme form, sparer du både tid, oppvask og plass på kjøkkenet, og kan gjøre andre ting mens maten nesten lager seg selv. Det er like genialt som det høres ut, forteller matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin.

– Dette er jo matlagingsmetoder som går langt tilbake i tid, men som tydeligvis har truffet en nerve hos mange akkurat nå, sier Kåsin og avslører at litt av trikset for et godt resultat, er å dele opp alle ingrediensene i biter, slik at det ikke tar så lang tid, og at alt blir ferdig samtidig.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

– Kutt opp grønnsaker du liker, legg til en proteinkilde som for eksempel egg, fisk, storfe, svin eller kylling. Hell på litt olje, og krydre med salt, pepper, andre krydderier eller friske urter. Og her kan du også få brukt opp gårsdagens rester som allerede er kokt eller stekt, disse tilsetter du ganske enkelt mot slutten av steketiden – så blir det en god resterett også.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Ulike råvarer har ulik steketid i ovnen, og skal ikke alltid varmebehandles like lenge, så et godt tips er å kutte grønnsaker i ulike størrelser alt etter hvor lang tid de trenger i ovnen.

Og selv om hele retten tilberedes på samme brett, kan du enkelt variere smaksbildet og tilpasse middagen til ulike preferanser i familien.

– Du kan for eksempel krydre kjøttet og grønnsakene hver for seg, og tilsette litt ekstra smak når det er ferdig. Fyller du på med båter av appelsin eller sitron, kan du skvise det over på tallerkenen til slutt. Friske urter, feta, oliven, granatepler, finhakket vårløk, nøtter eller frø egner seg også godt for å få «prikken over i’en» før servering.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Her er det nesten bare fantasien som setter grenser. For du kan også bruke denne metoden til å lage en skikkelig god dessert, foreslår Kåsin:

– Del opp et par bananer, ha dem over i en ildfast form og bak i ovnen. Topp med salte peanøtter, søte coctailbær og karamellsaus, det kommer garantert til å falle i smak hos både store og små.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.