Bodøjentene Linnea (14) og Thea Kristine (14) måler seg mot Norges beste fotballjenter

equinor

Grand Bodøs Linnea Camitz og Thea Kristine I. Roti deltar denne uken på Equinor talentleir i Porsgrunn, sammen med de beste jentespillerne i alderen 14 til 16 år. Etter måneder med egentrening får Bodø-talentene endelig testet kreftene mot landets beste. – En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier jentene.  

Etter flere måneder med isolasjon og egentrening er endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren får de håndplukkede Bodø-jentene tett oppfølging fra NFF. 

− Det betyr veldig mye for meg at jeg har fått sjansen til å delta på Equinor talentleir. Og få trene med de beste jentene i mitt alderskull i Norge. I tillegg får jeg møt\e veldig flinke trenere som kan hjelpe meg til å bli en enda bedre fotballspiller sier Linnea Camitz.

Les også:  Glimt slo Vålerenga: Pelle scoret fire!

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden. 

−  På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Thea og Linnea viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Les også:  Savnet mann i Bodø: Politiet ber om tips

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.  

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland.  

Les også:  Savnet mann i Bodø funnet: Trenger helsehjelp

Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.