LESERINNLEGG: Skal ikke posten frem?

postkasser

Ny postlov trer i kraft 1. juli 2020 hvor det står at de vil levere post annen hver dag i postkassene. Men det blir i realiteten 2,5 ganger i uka. Fra samferdelsdepartmentetstår det nemlig skrevet at levering blir mandag, onsdag og fredag den ene uken – og tirsdag og torsdag den andre uken.

I min verden er ikke det post annen hver dag. Det vil selvsagt skape problemer for levering av aviser. Men hvordan vil de som bor langt utpå bygda føle det? Eldre mennesker som kanskje bor øde til i vårt langstrakte land? De vil altså få avis og post tirsdag og torsdag den ene uken? Og de 3 andre dagene neste uke?

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

85 prosent av avisene blir distribuert av avisenes egne bud. Men 15 prosent blir levert ut av posten. Så løsningen blir at staten betaler for levering av avis tirsdag, torsdag og lørdag i 3 år til den nette sum av 750 millioner.

Mediatiskuddet vil også øke med 10 millioner. Men det skal gå til å hjelpe aviser som ikke har digitale løsninger.

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

Vi er i en tidsalder hvor endringene skjer fort. Men det finnes ennå mennesker som ikke har internett eller internettdekning. Denne ordningen rammer de som bor i utkant-Norge.

Jorunn Aaselle Olsen
Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.