MUSIKK: Marthe Valle – Det ingen andre ser

ingen andre ser

De siste to årene har Valle arbeidet med albumet RO/ URO, som er et bestillingsverk fra Festspillene i Nord-Norge, og som urfremføres der i sin helhet 29. juni.

Nå har Marthe Valle sluppet låten «Det ingen andre ser» fra det kommende albumet RO/ URO.

– Hva gjør tida vi lever i med oss, der vi mer og mer kan kontrollere hva andre skal se av oss?
Når vi mesteparten av tiden kan velge å bare vise frem alt det vi er mest fornøyd med, påvirker det hvordan vi ser oss selv, sier Marthe.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

RO/URO er en tematisk plate som tar utgangspunkt i uroen i oss, og hva det er vi egentlig trenger for å klare å leve med den i en tid der så mye tar oppmerksomheten vår bort fra det indre. Hva trenger vi for å finne frem til roen, og forsone oss med bølgedalene i livet?

– Denne låta handler om det å bli «avkledd» av et annet menneske, og det å kunne være hele seg sammen med en annen, uten å hele tiden han kontroll på det vi viser frem, sier Marthe.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

I prosessen med å skrive disse låtene og tekstene, samt i selve produksjonen, har Marthe ønsket å utforske uro i ulike former, og å lage musikk som kan si noe mer om alle lagene vi har som mennesker.
Hun er også sykepleier og jobber med psykiatri og rus.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.