Elkjøp har donert fem millioner kroner i kampen mot digitalt utenforskap

elkjøp

Mange tar det som en selvfølge å ha tilgang til teknologi i hverdagen. Vi logger oss inn i nettbanken med BankID, hører bøker digitalt, holder kontakten med venner på Messenger og  vippser penger på telefonen med den aller største selvfølgelighet. Slik er hverdagen for de fleste, men ikke alle. 

Mange av oss har utfordringer med bruk av hverdagsteknologi som fører til et digitalt utenforskap. Det er grunnen til at Elkjøp startet Elkjøpfondet i 2017, og har siden da tatt imot søknader fra egne ansatte og fra foreninger og organisasjoner som jobber for å øke den digitale kompetansen i samfunnet. Dette har resultert i midler som er donert, både i form av økonomisk støtte og produkter fra Elkjøp. Nå er de i gang med en ny søknadsrunde og oppfordrer alle som jobber for at ingen skal havne utenfor om å søke.  

Les også:  Melder Norge på europeisk batterisatsing

– Vi er veldig glade for at vi de siste årene har mottatt så mange gode søknader til Elkjøpfondet. Dette er et viktig arbeid, som også gir oss mye glede internt, og som skaper enormt med engasjement! Siden vi startet opp har vi delt ut over fem millioner kroner, både til organisasjoner og foreninger – men også til større samarbeidspartnere som SOS Barnebyer, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge. 

Elkjøpfondet støtter organisasjoner og foreninger som jobber for å spre den teknologiske kompetansen og som er med på å minske det digitale gapet i samfunnet. 

Les også:  Legemiddelet alle «bør» ha: 9 av 10 nordmenn har ikke hørt om den livsviktige medisinen

– Ingen skal havne utenfor på grunn av mangelen på kunnskap eller teknologi, sier Schøyen Bergly. 

Elkjøp har, i samarbeid med analysebyrået YouGov, gjennomført en stor nordisk undersøkelse om folks forhold til teknologi og de nyeste tallene kommer i Teknotrøbbelrapporten til høsten. 

Undersøkelsen viser at eldre føler teknologien løper ifra dem, barn fra vanskeligstilte familier har ikke teknologien som trengs for å følge med jevnaldrende og mennesker med funksjonshemninger sliter med å ta i bruk teknologi som ikke er tilpasset dem. 

– Vårt håp på sikt er at vi med støtte til opplæring, produkter og økonomisk støtte vil være med på å fjerne forskjellene, sier kommunikasjonssjefen.

Les også:  Nå skal Tolletaten også kunne teste bilister for ruskjøring

Elkjøpfondet drives sentralt, men ifølge elektronikkjeden hadde det ikke vært mulig å finne så mange gode formål uten det interne og lokale engasjementet. 

– Vi har siden 2018 åpnet for eksterne søknader og vi ser at flere og flere får øynene opp for fondet vårt. Etter vi mottar søknadene er det våre kolleger rundt om i våre varehus og butikker som deler ut midlene og deretter er tilgjengelige for støtte og spørsmål rundt produkter som doneres, sier Schøyen Bergly som påpeker viktigheten av at foreningene som har fått støtte også har den lokale kompetansen i nærheten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.