Ny milepæl: Over 600.000 elbiler på norske veier!

vinter biler

Oppdaterte tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at på den siste fredagen i februar passerte Norge 600.000 elbiler i personbilflåten. Det gleder Norsk elbilforening.

– Nordmenn omfavner elbilsatsingen som aldri før, og Norges suksess med å elektrifisere personbilene er til enorm inspirasjon for resten av verden. Når et langstrakt og kaldt land som Norge klarer dette, så er det mulig også for andre land, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Generalsekretæren mener av den grunn at den norske elbilsatsingen er viktig også for klimapolitikken internasjonalt.

Parallelt med elbilens suksess, øker også medlemstallet i organiasjonen og Elbilforeningen organiserer nå over 120.000 elbilister.

Om lag 8 av 10 nybilkjøpere velger nå elektrisk, og forklaringen på de høye markedsandelene er at Norge bruker en rekke økonomiske virkemidler for å få folk til å velge utslippsfritt.

Generalsekretæren peker på fritak for kjøpsavgifter og miljørabatt i bom som aller viktigste årsak til at elbilene har vunnet konkurransen i stadig større grad.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

– Regjeringen startet året med å innføre både elbil-moms på kjøpsbeløpet over 500.000 kroner og en vektavgift på alle elbiler. Det er krevende når elbilandelen skal videre opp for å nå Stortingets mål om 100 prosent elbilandel i nybilsalget fra 2025, sier Christina Bu.

Hun mener at regjeringen nå må unngå nye avgiftskjerpelser på de utslippsfrie bilene, og peker på at tiden heller er kommet for å skjerpe avgiftene på nye forurensende biler, særlig ladbare hybrider.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.