MUSIKK: Daniela Reyes ute med låta «Kvarter»

hes

Daniela Reyes har rørt mange hjerter med slippet av sine to første låter. 20. august er hun klar med «Kvarter», en melankolsk perle om å sitte i vinduskarmen og lete etter grunner til å bli.

«Kvarter» var den andre sangen jeg skrev på norsk, og den ble til på den mest typiske høstdagen med gitar. Låta er skjør, med vokal og gitar i fokus. Istedenfor å vokse oppover, bygger den seg utover og bredere, dette for å aldri overdøve det viktigste, forteller Reyes.

Les også:  Jarle Bernhoft ny mentor i «The Voice»

I høst slipper Reyes det som etter alle solemerker blir en av årets mest spennende norske debutalbum, som har fått tittelen «Engansdager».

De som har sett Daniela Reyes spille, glemmer det ikke med det første.Det er noe med de skjøre og litt vindskeive sangene som hun formidler med en kombinasjon av intens tilstedeværelse, stormusikalitetog selvsikkerhet som gjør et sterkt inntrykk på publikum.

Les også:  LESERINNLEGG: Hvordan forstå fuglenes sang?

Anmeldere har skrevet om Reyes at hun kombinerer det uskyldige med det mektige i sitt naivistiske og tankefulle univers og at det låter vakkert, men også morsomt og alvorlig.

Daniela har vokst opp blant instrumenter, og lært seg å traktere ganske mange av dem, både på scenen og i studio. Og det var trekkspillet hun startet med. Reyes er nylig ferdig utdannet ved Norges musikkhøgskole, med bakgrunn fra mange sjangere hører likevel hennes særegne låter best hjemme i visesjangeren.

Les også:  VIDEO: Ary Morais & Band ute med låta "Sabe pa Caramba"

Reyes har også rukket å vinne en rekke stipender og priser, og er en artist man bare kan merke seg navnet på først som sist.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.