Folket har talt, blir ikke sommer uten!

jordbær melk fløte

Det er ingen tvil, nordmenn elsker norske jordbær. De er overlegne på smak og mange vil gå så langt som å si at det ikke blir sommer uten, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

87 % av nordmenn synes smaken på norske jordbær er best og både unge og gamle gleder seg til å spise dem [1]. Hele 7 av 10 mener til og med at det ikke blir noen sommer uten norske jordbær [2]. Aller mest entusiastiske er de på Sørlandet og i Vestfold og Telemark. Der mener hele 8 av 10 at det ikke blir sommer uten.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Produsentene av er fornøyde med værforholdene, det litt kjølige været gjør at bærene modnes i passe takt og høstes etter hvert. Det blir høstet stadig mer jordbær, mange finner jordbær i butikkene nå, men de store mengdene vil ikke komme før rundt månedsskiftet.

– Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, og gir lite kalorier! Vitamin C er viktig for et normalt immunforsvar og fiber gjør godt for fordøyelsen, forteller ernæringsrådgiveren.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Ikke bare er jordbærene gode som dessert og snacks. Hun oppfordrer også til å bruke jordbær i andre retter i tillegg til snacksen.

– Jordbær i salater er friskt og godt, og er en av mine favoritter nå i varmen. Med en frisk sommersalat med jordbær blir det lett halve tallerken med grønt til grillmaten og vel så det. Havregrøt toppet med friske norske jordbær er en uslåelig kombinasjon, perfekt sommerfrokost som metter. Jordbær med gresk yoghurt og en god müsli er perfekt til både frokost og til kveldskosen. Eller prøv en av disse tipsene:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.